Facebook peşinizi hiç bir şekilde bırakmamakta

Kullanıcıların güvenliğinin yanı sıra gizlilikleri hususunda bir çok defa sıkıntılar yaşamış olan Facebook platformuyla alakalı yeni bir gerçek daha ortaya çıkmış durumda.

Facebook peşinizi hiç bir şekilde bırakmamakta


Kullanıcıların güvenliğinin yanı sıra gizlilikleri hususunda bir çok defa sıkıntılar yaşamış olan Facebook platformuyla alakalı yeni bir gerçek daha ortaya çıkmış durumda. Facebook platformu, kullanıcılar hesaplarını silmiş olsalar dahi veri toplamayı devam ettirmekte ve bununla alakalı olarak hiç bir şey yapmamakta. Şu şekilde bir düşünün. Bugünden itibaren Facebook hesabınızı silmektesiniz, uygulamayı telefonunuz üzerinden kaldırmaktasınız, geri döndüğünüz zamansa her şey kalmış olduğu yerden devam etmekte.

DuckDuckGo platformunun kurucusu olan Gabriel Weinberg, bir şeyin tamamen devre dışı bırakılmış bir durumda bulunmasının o ürünün kullanımının sona etmiş olduğu anlamına geldiğini ifade etti. New York'un Eyalet Başsavcısının İnternet Bürosu eski şefi görevinde bulunan Kathleen McGee ise konuyla alakalı bir şekilde, ortalama bir tane  insanın hesabını dondurmuş olduğu zaman Facebook'un veri toplamayacak olduğunu varsayacağını ifade etti. Öte yandan, uygulamanın aldatıcı bir durumda olduğu hususunda tedirginliklerini dile getirmiş olan McGee, kullanıcılarında konuyla alakalı olarak yanlış bir şekilde yönlendirilmiş olduğunu belirtti. 

Geçmiş olduğumuz mart ayı içerisinde oluşturulmuş olan ''Delete Facebook'' isimli etkinlikler ise çok geniş çaplı bir  yankı uyandırmayı başarmıştı. Pew Araştırma Merkezi, Amerikalıların %42'lik bir kısmının bu etkinlikler kapsamında Facebook hesaplarını silmiş olduklarını da açıkladı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.