Amerika asıllı firmalar fazlasıyla pişman

Huawei şirketi ile Amerika savaşı üzerinde çok ilginç gelişmeler yaşanmakta.

Amerika asıllı firmalar fazlasıyla pişman


Huawei şirketi ile Amerika savaşı üzerinde çok ilginç gelişmeler yaşanmakta. Başkan  görevinde bulunan Trump'ın yapmış olduğu açıklamalardan hemen sonra Huawei şirketine sınır koyduğunu duyuran ilk şirketler arasında yer alan Intel şirketi ile birlikte  Qualcomm  şirketi ve de  Xilinx şirketi, bu almış oldukları ani karardan geri dönüş yapmak üzereler. Yapılmış olan açıklamalar içerisinde bu 3 tane dev firmanın Huawei şirketine satmış olduğu çiplerin, Trump'ın açıklamaları üzerinde yer alan riski taşımamakta olduğununda altı çizilip, firmaların söz konusu bu yasaktan uzak kalmayı istemekte oldukları belirtildi.

Intel şirketiyle ikili ilişkileri  çok daha iyi bir durumda bulunan Huawei şirketi, bu zamana kadar ihtiyacı bulunan bütün ürünleri problemsiz bir biçimde satın almıştı. Qualcomm şirketiyle  ikili ilişkileri içerisinde de birtakım ufak problemler yer almaktaydı. Huawei  şirketi aslında ne kadar isteksiz bir durumda olsa bile Qualcomm şirketine patent ücreti şeklinde 4 aylık bir dönemle ilgili olarak 150 milyon dolar tutarında bir ödeme yapmayı kabul etmişti. Gelinmiş olan bu sürecin sonrasında da herhangi bir şekilde problem kalmamıştı. Ticari  durumdaki ilişkiler ise  olağan bir biçimde sürdü.

Huawei şirketi, bu söz konusu 2 firmadan hariç olarak özellikle de  makine öğreniminiyle beraber veri analizlerini çok daha fazla hızlandırabilmek amacıyla, dünya üzerinde yer alan en büyük yarı iletken üreticileri arasında bulunan Xilinx şirketiyle de çalışmaktaydı. Mayıs ayına kadarki dönem içerisinde bu 2 büyük firmanın arasında da herhangi bir şekilde problem olmamıştı fakat Trump'ın yapmış olduğu özel açıklamalar arayı tamamen bozmuş bulundu.

Yaşanmış olan süreçle birlikte gerçekleştirilen açıklamalara bakılır ise Amerika asıllı dev firmalar Huawei şirketiyle çalışmaya devam etmeyi istemekte. Gelecek günler içerisinde Trump veyahut Huawei  şirketinin cephesinden  çok daha yeni bir açıklama yapılır  mı bu şimdilik bilinmezliğini koruyor ancak bu atılmış olan adımlar, Huawei şirketinin daha da önde yer aldığı konusunda bir düşünceye sebep oluyor. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.