Amerikalı çip üreticilerinden yeni bir hamle

Dünya üstünde bulunan tüm firmaların amacı yaşamda kalmak ve fırsat bulabilirler ise büyüyebilmektir. Bu sebepten dolayı da devamlı olarak kendilerine  çok daha yeni pazarlarla birlikte yeni müşteri arayışında bulunurlar.

Amerikalı çip üreticilerinden yeni bir hamle


Dünya üstünde bulunan tüm firmaların amacı yaşamda kalmak ve fırsat bulabilirler ise büyüyebilmektir. Bu sebepten dolayı da devamlı olarak kendilerine  çok daha yeni pazarlarla birlikte yeni müşteri arayışında bulunurlar. Amerika Birleşik Devletleri içerisindeki dev çip üretici firmalar, senelerdir Çin pazarı içerisinden müşteri bulmaktalar.

Huawei şirketi dahi Amerika Birleşik Devletleri Hükümetinin tepkisinden çok daha uzak durmaya çalışarak lobi faaliyeti ile uğraşmazken, çip üreten firmalar sessiz sedasız bir şekilde lobi faaliyetlerinde bulunmaktalar.

Intel şirketi ile Xilinx şirketi, Mayıs ayının sonunda Ticaret Bakanlığı'yla bir araya gelip Huawei şirketinin kara listeye alınması hususunda çok önemli bir görüşme yapmış. Dünya üzerindeki en büyük telekomünikasyon şirketine tedarik yapmanın yasaklanmış olması, en önemli seviyedeki müşterilerinin arasında bulunan  Huawei şirketi de olan Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan üreticilerin hiç bir şekilde işine gelmemekte. Qualcomm şirketi de bu konuyla alakalı Ticaret Bakanlığıyla özel görüşmeler yapmakta olduğu, bir çok kişinin tarafından da ileri sürülmekte.

Çip üretici firmalar, Huawei şirketinin akıllı telefon ile birlikte bilgisayar sistemlerinin daha özel bir yapı içermemekte olduğunu ve tıpkı 5G modemlerinde olduğu gibi güvenlik tehditi oluşturmamış olduğunu da savundular. Amerika Birleşik Devletleri asıllı firmanın yetkilileri; ''Bu  durum Huawei şirketine yardım etmekle alakalı bir şey değil. Amerikan firmalarının zarar görmesini engellemek ile alakalıdır.'' ifadelerine yer verdi.






 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.