Android One cihazlarda o özelliğe kavuşacak

Android Pie pek çok özelliği beraberinde karşımıza çıkartmış olsa bile bir çok kişinin bilmemekte olduğu bir özellik ise yeni yazılım güncellemesi ile beraber kullanıma sunulmuştu.

Android One cihazlarda o özelliğe kavuşacak


Android Pie pek çok özelliği beraberinde karşımıza çıkartmış olsa bile bir çok kişinin bilmemekte olduğu bir özellik ise yeni yazılım güncellemesi ile beraber kullanıma sunulmuştu. Son gelen  uygulamaları incelemekte olan akıllı seçim özelliğiyle beraber pek çok işlem kısa zaman içinde gerçekleştirilmekteydi. Özelliğin aslında bu kadar bilinmemekte olmasının nedeni ise özelliğin sadece Pixel serisine özel olarak karşımıza çıkmasıydı. Daha da önemlisi, Pixel cihazları üzerinden Pixel 2  modeli ve üstündeki cihazlar bu özelliği desteklemekteydi.

Bu  yeni gelen özellikle beraber bir yazıyı belirli uygulamalar içerisinde kopyalayabişmekte ve farklı uygulamalara komut verebilmektesiniz. Örneği biraz daha somutlaştırmamız gerekir ise, Chrome üstünden kopyalamış olduğunuz bir metin şarkı adıysa bu şarkıyı Spotify üzerinde çalabilmektesiniz.

Akıllı Metin Seçimiyle alakalı özellik, ActionServices adına sahip bir sistem uygulamasının tarafından kontrol edilmekte. Bu uygulama içinde ise cihazın Google Pixel olup olmadığını belirlemekte olan bir kod yer alıyor. Cihazınız Pixel ise bu özellik devreye girmekte.

XDA-developers tarafından bulunan koddan çıkarımlarına bakılır ise özellik, Android One işletim sistemi bulunan cihazlarda da çalışabilmekte. Akıllı seçim, şu an içerisinde Android One cihazlar üzerinde yer alamasa bile yakın zaman içerisinde özelliği One yüklü cihazlar üzerinde görmemiz olanaklı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.