Google şirketi o geliştiriciye acımadı

Son dönemler içerisinde Play Store üzerinde yapmış olduğu değişiklilerle isminden söz ettirmiş olan Google şirketi, kural ihlali gerçekleştiren geliştiricilere karşı katı durumdaki tavrını devam ettirmekte.

Google şirketi o geliştiriciye acımadı


Son dönemler içerisinde Play Store üzerinde yapmış olduğu değişiklilerle isminden söz ettirmiş olan Google şirketi, kural ihlali gerçekleştiren geliştiricilere karşı katı durumdaki tavrını devam ettirmekte. Firma, DO Global şirketinin 46 tane uygulamasını Play Store üzerinden tamamen kaldırdı.

Bilmeyenlere özel olarak ilave edelim; DO Global şirketi, Çin merkezli faaliyet gösteren Baidu şirketinin sahip olduğu bir firma. Google şirketinin DO Global şirketini cezalandırma nedenlerinin ilk sırasında da reklam hususundaki ihlaller gelmekte. Bu konuyla alakalı olarak tamamen radikal bir duruş sergilemekte olan Google şirketi, konuyla alakalı olarak herhangi bir açıklama yapmaycak olduğunu da açık bir şekilde belirtmiş oldu.

Şimdilik DO Global şirketine ait olan 46  tane uygulamayı Play Store üzerinden kaldırma kararı alan Google şirketi, yakın bir zamanda daha çok uygulamanın da kaldırılabilecek olduğunu duyurdu. Konuyla alakalı olarak ilk ve de büyük ihtimal son açıklamayı yapmış olan Google şirketinin sözcüsü; ''Kötü niyete sahip faaliyetleri sıkı bir biçimde araştırmaktayız ve herhangi bir  şekilde ihlali tespit ettiğimiz zaman uygulamanın para kazanma özellikleri içerisinden yayınına kadar her şeyi gözden geçirmekteyiz'' ifadelerine yer verdi.

Play Store mağazasının üstüne fazlasıyla düşen ve en ufak bir ihlale dahi göz açtırmamayı amaçlamakta bulunan Google şirketinin bu gayreti takdiri hak etmekte. Firmanın gelecek dönemler içerisinde tam olarak ne gibi yaptırımlarda bulunacak olduğunu hep beraber görmüş olacağız.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.