Apple şirketi MacOs ile iOS uygulamalarını birleştirmeyi planlıyor

Apple şirketinin iOS ile macOS uygulamalarını  artık tek bir çatının altında toplayabilme konusundaki projesi bir zamandır konuşulmakta.

Apple şirketi MacOs ile iOS uygulamalarını birleştirmeyi planlıyor


Apple şirketinin iOS ile macOS uygulamalarını  artık tek bir çatının altında toplayabilme konusundaki projesi bir zamandır konuşulmakta. Geçmiş olduğumuz sene gerçekleştirilmiş olan WWDC kapsamında Marzipan isimli projesiyle birlikte bu amaç kapsamında çalışmalar yapmakta olduğunu ifade eden Apple şirketi; Ev ile birlikte Haberler, Borsa ve de  Sesli Notlar isimli uygulamalarını da bu proje kapsamında macOS Mojave 10.14 sürümüne getirmişti. Şimdi ise Apple şirketi, 2021 senesine kadar bütün uygulamaların iOS ile birlikte macOS üzerinde ortak bir şekilde çalışabilecek pozisyonda geliştirilmesini sağlamış olacak.

Geliştirici olanların iOS ile birlikte macOS işletim sistemleri için ayrı bir şekilde uygulama geliştirme gerekliliklerini ortadan kaldırabilecek bu büyük  yenilik, Mac App Store üzerinde bulunan uygulamaların sayılarını da çok ciddi bir oranda arttırmış olacak. Bloomberg üzerinde yayınlanmış olan raporlara bakılırsa Apple şirketinin WWDC 2019 kapsamında tanıtacak olduğu bir SDK (Yazılımları Geliştirme Kiti)'yla beraber geliştirici olanların iPad üzerindeki uygulamalarını Mac'e taşımalarına imkan sağlayacak olduğu da söylenmekte. 2020 senesinde gerçekleştirilecek farklı bir yenilikle birlikte de iPhone uygulamalarında aynı durum geçerli bir durumda olacak.

Daha öncesinde Microsoft şirketininde bütün platformlarda tek bir uygulama anlayışını yaşama geçirmeye çalışmakta olduğunu görmüştük fakat daha sonrasında Microsoft şirketi, Windows Phone telefon projesini komple iptal ettiğinden dolayı bu  bahsi geçen proje de rafa kalkmış oldu. Apple şirketinin gelecek iOS ile birlikte macOS işletim sistemi uygulamaları için tam olarak ne planlamakta olduğunu da WWDC 2019 kapsamında öğrenmiş olacağız.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.