Apple ile alakalı yeni bir boykot kampanyasına başladılar

Birleşik Devletler tarafından Huawei şirketinin kara listeye alınmış olması; Google şirketi ile birlikte Intel şirketi ve Qualcomm  şirketinin de Huawei şirketiyle olan iş birliklerini sona erdirmesiyle beraber Çin asıllı akıllı telefon kullanıcıları çok büyük bir boykot kampanyası başlatmış bir vaziyetteler.

Apple ile alakalı yeni bir boykot kampanyasına başladılar


Birleşik Devletler tarafından Huawei şirketinin kara listeye alınmış olması; Google şirketi ile birlikte Intel şirketi ve Qualcomm  şirketinin de Huawei şirketiyle olan iş birliklerini sona erdirmesiyle beraber Çin asıllı akıllı telefon kullanıcıları çok büyük bir boykot kampanyası başlatmış bir vaziyetteler. Tahmin edebilecek olduğunuz gibi kampanyanın merkez kısmında ise Apple şirketi yer almakta.

Amerika Birleşik Devletleri hükumetinin Huawei şirketinin önünü kesip bir açıdan Çin ile savaşmakta olduğunu ifade eden Çinliler, öteki kullanıcıları da Apple şirketine ait olan ürünlerini boykot etmek ile birlikte Huawei şirketine ait ürünlerini kullanma konusunda bir davette bulundular. Çinliler genel bir şekilde Huawei şirketinin Apple şirketini parçalamış olduğunu, bu sebepten dolayı da önünün kesilmeye çalışılmakta olduğunu düşünmekte.

Weibo platformu üstünden başlatılmış olan boykot kampanyası içerisinde Huawei  şirketine ait ürünlerinin en az Apple şirketinin ürünleri kadar kaliteli bir durumda bulunduğu savunulurken, kullanıcıların ise Apple şirketine ait olan ürünleri kullanmaktan vazgeçmesi de talep edilmekte. Bu söz konusu  kampanyanın Apple şirketine tam olarak ne kadar bir darbe vuracak olduğu da çok büyük bir merak konusu durumunda. Çünkü Çin, hali hazır bir şekilde dünya üzerindeki en büyük akıllı telefon pazarı konumuna gelmiş bir durumda.

Yeni başlatılmış olan bu kampanya, Çinlilerin başlatmış olduğu ilk Apple  şirketini boykot kampanyası  da değil. Geçmiş olduğumuz aralık ayı içerisinde Huawei şirketinin CFO’sunun Amerika Birleşik Devletleri tarafından tutuklanmış olmasıyla beraber Çin asıllı kullanıcılar tekrar Apple şirketini boykot kampanyasını başlatmış ve öteki kullanıcıları da Çin'e ait markaları kullanma konusunda davette bulunmuşlardı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.