Apple şirketi o anlaşmayı iptal etmiş durumda

Akıllı telefon sektöründeki önde gelen isimler arasında yer alan Apple şirketi, yeni iPhone cihazlarının kameralarıyla alakalı olarak imzalayacak olduğu anlaşmayı iptal ettiğini açıkladı.

Apple şirketi o anlaşmayı iptal etmiş durumda


Akıllı telefon sektöründeki önde gelen isimler arasında yer alan Apple şirketi, yeni iPhone cihazlarının kameralarıyla alakalı olarak imzalayacak olduğu anlaşmayı iptal ettiğini açıkladı. Kameraları içerisinde Nanoco şirketinin ''Quantum Dot'' ismine sahip teknolojisini kullanma konusunda planlar yapan firma, söz konusu bu anlaşmadan geri dönmüş oldu.

The Telegraph tarafından alınmış olan bilgilere bakılır ise Apple şirketi, Nanoco şirketinin  kameralarla alakalı teknolojisini ''çok daha gelişmiş bir durumda görüntü sensörü'' anacıyla kullanmayı istiyordu. Bu  söz konusu sensör ise 2019 senesi içerisinde çıkacak iPhone cihazların kameralarının içinde yer alacaktı. Nanoco şirketi, yapmış olduğu açıklama içerisinde ''Amerika Birleşik Devletleri asıllı Müşteri'nin anlaşmaları iptal etmiş olduğunu ifade etti.

Nanoco şirketi ile birlikte Apple şirketinin arasında bulunan ilk anlaşma, 2018 senesinde imzalanmış idi. Anlaşmayı uzatma kararı alan tarafsa Apple şirketi olmuştu. Nanoco şirketi ise, anlaşmayla beraber üretim tesislerini Cheshire'a kadar büyütmeyi başarmıştı.

Apple şirketi, Nanoco şirketinin kameralarla alakalı teknolojisini artırılmış bir durumdaki gerçeklik kabiliyetlerinin yanında kamera özelliklerini geliştirebilmek amacıyla da kullanmayı istemekteydi. Bluefin Research tarafından yapılmış olan açıklamaları ifade eden The Telegraph, Apple şirketinin üretim konusunda çok ciddi bir masraf edecek olduğunu fark etmesinden  hemen sonra Nanoco  şirketi ile alakalı projesini iptal etmiş olduğunu ifade etti.

Apple şirketi, şu an içerisinde bütün odağını lazer tabanına sahip 3B tarayıcılara yönlendirmiş bir vaziyette. Bu söz konusu teknolojinin 2020 senesi içerisinde çıkacak iPhone cihazlarında yer alması ve de  artırılmış  bir durumdaki gerçeklik özelliklerini geliştirmesi konusunda bir beklenti var.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.