Apple şirketi yeni iPhone'da çentik kullanmayacak mı?

Apple şirketinin 2017 senesinde iPhone X modeliyle birlikte karşımıza çıkartmış olduğu çentikli özelliğe sahip ekran tasarımı akıllı telefon dünyasındaki tasarım çizgilerini biçimlendirmişti.

Apple şirketi yeni iPhone'da çentik kullanmayacak mı?


Apple şirketinin 2017 senesinde iPhone X modeliyle birlikte karşımıza çıkartmış olduğu çentikli özelliğe sahip ekran tasarımı akıllı telefon dünyasındaki tasarım çizgilerini biçimlendirmişti. Fakat yeni sızdırılmış olan haberlere bakılırsa Apple şirketi 2020 senesinde çentiksiz iPhone modelleriyle karşımıza çıkacak olabilir.

Şimdilerde pek çok firma, çentik bulunmayan ekranlar yani ekran üstünde yalnızca kamera deliği yer alan veyahut ufak bir kamera çentiği yer alan ekran tasarımlarının üstünde çalışmaya başlamış durumda.

Apple şirketi de bu süreç içerisinde çok hızlı bir değişikliğe gidebilmesinin gerekli olduğunun farkında. 2016 senesi içerisinde ekranın içinde kameranın bileşenlerini delikli bir biçimde barındıracak olduğu bir konsept patentini almıştı. Bahsi geçen bu patentte açıklanmış olan yöntemlerle birlikte akıllı telefon dünyasında erken davranmış olan firmaların çerçevesiz ekranların çıkmasına neden olmuştu.

Hem yapmış bulunduğu doğru tahminler sayesinde, hem ise çok isabetli sızıntıları sayesinde tanınmış olan Ice Universe ise, Apple şirketinin çentiksiz durumdaki ekran tasarımına 2020 senesinde geçecek olduğunu bildirdi. Bunun nedeni olarakta Apple şirketinin yeni iPhone modellerinde kullanmakta olduğu Face ID teknolojisi olduğunu ileri sürmekte. Zira yeni gelen Face ID teknolojisi üstünde kamerayla beraber bir takım sensör yer alıyor ve bunu çentik bulunmayan bir ekranda minicik bir kamera deliğine sığdırabilmek kısa zaman içerisinde olanaklı olmayacak.

Apple şirketi de bu süreç içerisinde, bu duruma öteki şirketlerden değişik bir çözüm bulacak gibi gözükmekte. Yani gelişmiş olan süreç içerisinde çentiksiz iPhone tasarımı tekrar akıllı telefon dünyasının tasarım çizgisini komple değiştirecek olabilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.