Apple şirketinden Gift Card dolandırıcılığı konusunda açıklama

Apple şirketinin uygulama mağazası olarak kullanılan App Store üzerinde ve bir başka mağazası olan iTunes üzerinde geçerli durumdaki Gift Card'lar (Hediye Kartı), ülkemiz içerisinde de türlü teknoloji mağazaları üzerinde sık bir şekilde karşımıza çıkmakta.

Apple şirketinden Gift Card dolandırıcılığı konusunda açıklama


Apple şirketinin uygulama mağazası olarak kullanılan App Store üzerinde ve bir başka mağazası olan iTunes üzerinde geçerli durumdaki Gift Card'lar (Hediye Kartı), ülkemiz içerisinde de türlü teknoloji mağazaları üzerinde sık bir şekilde karşımıza çıkmakta. Bu  söz konusu kartları ücret ödeyerek satın alarak söz ettiğimiz mağazalardan bir tanesine içinde yer alan kodu girdiğimiz zaman hesabımıza satın almış bulunduğumuz miktarda olduğu gibi bakiye ilave edilmekte.

Apple şirketi de kullanıcılarını ortalıkta dolaşmakta bulunan ve ani bir şekilde büyük çaplara ulaşmış olan Gift Card dolandırıcılığına karşı uyarmış çünkü pek çok Apple kullanıcısı, bu söz konusu dolandırıcılık yönteminden yakın zaman içerisinde mağdur olmuş durumda ve bu durumu da Apple şirketine bildirdi. Şikayetçi durumdaki kullanıcılar, kendilerinin Amerika Birleşik Devletleri'nin Vergi Dairesi tarafından aranmış olduklarını ifade ettiler.

Kendini bir Amerika Birleşik Devletleri Vergi Dairesi'nin çalışanı şeklinde tanıtmış olan bir şahıs, aramış olduğu kişilerin vergi borçlarının bulunduğunu ve söz konusu bu vergi borcunu faslasıyla basit  bir biçimde borçlarının olduğu değere sahip iTunes Gift Card satın alıp ödeyebilecek olduklarını ifade ediyorlar. Dolandırıcının kullanmış olduğu bu sözlerine güvenmiş durumdaki kullanıcılar ise, Gift Card'ı satın alarak içinde yer alan da kodu dolandırıcıya sesli bir biçimde okumaktalar. Bu an itibariyle de dolandırıcı şahıs, telefonu kapatmakta ve almış bulunduğu kodla beraber bu Gift Card'ı  kendi hesabına ilave ediyor.

Telefonla yapılan dolandırıcılıkların ülkemiz içerisinde de sık bir şekilde mağduriyet yaratmış olduğu düşünüldüğü zaman kullanıcıların bu tarzdaki durumlara karşı çok daha dikkatli olmalarında büyük bir yarar var. Apple şirketi de kullanıcılarının kesinlikle hiçbir tane bilgisini telefon üstünden paylaşmamasını, bu veyahut buna benzer bir durum yaşandığı zaman hemen bir Apple şirketinin bayisine uğramasını önermekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.