Apple şirketinden iCloud'a giriş için yeni yöntem denemeleri

Apple şirketinin mobil işletim sistemlerinden iOS, bu senenin sonbahar ayında tanıtımı yapılacak olan yeni iPhone serisindeki akıllı telefon modelleriyle birlikte yeni sürümü iOS 13 sürümüne kavuşmuş olacak.

Apple şirketinden iCloud'a giriş için yeni yöntem denemeleri


Apple şirketinin mobil işletim sistemlerinden iOS, bu senenin sonbahar ayında tanıtımı yapılacak olan yeni iPhone serisindeki akıllı telefon modelleriyle birlikte yeni sürümü iOS 13 sürümüne kavuşmuş olacak. Teknoloji devlerinden biri olan Apple şirketi, iOS 13 işletim sistemi sürümü ile birlikte performans iyileştirmeleri yapılmasının yanı sıra çok daha yeni özellikleri de bu söz konusu işletim sistemine ekleyecek

Apple şirketi; halen son kullanıcısına paylaşmamış olduğu iOS 13 işletim sistemi ile birlikte iPadOS 13 işletim sistemi ve de  macOS Catalina işletim sisteminin sürümleri konusunda beta test programını sürdürmekte. iOS 13 işletim sisteminin beta programına bakıldığında da bugün Apple şirketinin yaklaşık olarak 1 ay öncesinde duyurmuş bulunduğu giriş özelliği, beta kullanıcılarının test edebilmeleri amacıyla aktif duruma getirildi.

Safari isimli internet tarayıcısının üstünden iCloud'un beta sürümü için erişim sağlayan kullanıcılar, haber görselindeki fotoğrafta görülmüş bir pencere ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu pencere içerisinde kullanıcıların hali hazır bir şekilde iCloud üzerinde kayıtlı durumdaki e-mail adresi ve şifrelerini  hiç bir şekilde kullanmadan yalnızca parmak izlerini ya da yüzlerini taratıp giriş yapmalarına da bir imkan tanımış oluyor.

App Store üzerinden herhangi bir şekilde uygulamayı indirmiş olan kişilerin kullanmakta oldukları parmak iziyle doğrulama iOS 13 işletim sistemi sayesinde daha yeni bir boyut kazanmış olacak. Apple şirketinin ''Sign in with Apple'' (Apple'le giriş gerçekleştir) ismini vermiş olduğu yeni özellikle beraber artık şifre unutma benzerindeki dertlerin ya da yanlış bir şekilde şifre girme benzerindeki can sıkıcı vaziyetlerin yaşanmasının önüne geçilecek olması da planlanmakta. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.