Meizu şirketi 2020 senesinde 5G'li telefonunu tanıtacak

2018 senesinin ilk dönemlerinde Meizu şirketi, 5G teknolojisiyle alakalı planlar yapmaya başlamış idi.

Meizu şirketi 2020 senesinde 5G'li telefonunu tanıtacak


2018 senesinin ilk dönemlerinde Meizu şirketi, 5G teknolojisiyle alakalı planlar yapmaya başlamış idi. O dönemlerde 5G standartlarını teknik bir şekilde kullanamamakta bulunan Çin asıllı firma, Haziran 2018 tarihine geldiği zaman resmen bu teknolojiyi oturtabilecek olduğu 5G standartına geçiş gerçekleştirdi. 5G teknolojisi konusunda ısrarcı olan Meizu şirketi, 2019 senesinin 3. çeyreğine gelindiğinde 5G sinyal testlerini gerçekleştirebilmeyi, 4. çeyrek kısmında da 5G terminallerinin deneme üretimlerine başlamayı ummakta. Meizu şirketinin ilk 5G özelliğe sahip telefonu da 2020 senesinin 2. çeyreklik kısmında karşımıza çıkacak olabilir.

Cep telefonları için 5G kabiliyetlerini kazandırabilmek amacıyla 5G'nin iletişim taban bandının kullanılacak olması da gerekli. Şu an içerisinde 5G piyasasına bakıldığında da Qualcomm şirketinin X50 modeli, Kirin Balong 5000 modeli, Samsung şirketinin Exynos 5100 modeli ve de MediaTek  şirketinin Helio M70 modeli olmak üzre 4 tane 5G yongası yer alıyor. Bu  söz konusu yongalarla ilgili Kirin Balong 5000, daha halen piyasaya çıkmış değil; Samsung şirketinin  Exynos, halen  operatörlere hiç bir şekilde açılmadı ve de  Qualcomm şirketinin X50 modeli ise, sadece NSA standardını desteklemekte. MediaTek  şirketine ait olan Helio M70 modeli de Meizu şirketi dahil pek çok telefonda yer almasına karşın halen resmi bir şekilde çıkış gerçekleştirmedi.

2020 senesinin 2. çeyreğine gelindiğinde çıkması beklenmekte bulunan 5G özelliğine sahip cihazın ilk önce firmanın ana pazarı haline gelen Çin’de satışa çıkartılması konusunda bir beklenti var. Meizu şirketinin 5G desteğine sahip telefonlar ile tam olarak nasıl bir satış rakamı yakalayacak olduğu şu anda çok büyük  bir merak hususu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.