Artık Airplay desteği sunmayacak

Netflix platformu, 2013 senesinden bu yana iOS cihazları üzerinden Apple TV'ye AirPlay aracılığıyla video yayınlama özelliğini desteklemekteydi.

Artık Airplay desteği sunmayacak


Netflix platformu, 2013 senesinden bu yana iOS cihazları üzerinden Apple TV'ye AirPlay aracılığıyla video yayınlama özelliğini desteklemekteydi. Olmazsa olmaz özelliklerden biri olmasa bile desteğin ani bir şekilde kesilmiş olması azda olsa garip. Apple şirketiyle alakalı bazı haber siteleri ise, Netflix üzerinde bir destek sayfası içerisinde ''Airplay ile ilgili özellik, teknik sınırlandırmalardan dolayı artık Netflix üzerinde kullanılamamaktadır.'' şeklinde bir yazı olduğunu fark etti. Netflix muhtemel olarak bu desteği, geçmiş olduğumuz günlerde paylaşmış olduğu mobil abonelik paketlerinden dolayı kesti.

Apple şirketinin Netflix'e rakip olabilecek Apple TV+'ı ve sonrasında AirPlay 2 protokolünü daha çok cihazda mevcut kılacak olduğunun açıklamasını yaptığı aynı hafta içinde çıkmış olan bu teknik durumdaki sınırlandırmalar, her ne olurlar ise olsunlar keyfinizi fazlasıyla kaçıracak değil. Apple TV ile birlikte AirPlay yer alan her cihaz üzerinde Netflix uygulaması bulunuyor. Hiç olmaz ise AirPlay yansıtma özelliği fazlasıyla kullanışlı olmasa bile işe yaramış olacaktır. Netflix platformuna telefondan ya da tabletten tek tuş ile girmenin yerine TV kumandası ile girmek  çok fazla can sıkıcı olabilir fakat şimdilik bu şekilde olması gerekiyormuş gibi gözükmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.