Artık Kotlin programlama dilini tercih etmeye başladılar

Google Geliştiriciler Konferansı devam ederken açıklamalar da arka arkaya başladı.

Artık Kotlin programlama dilini tercih etmeye başladılar


Google Geliştiriciler Konferansı devam ederken açıklamalar da arka arkaya başladı. Google  şirketi tarafından yapılmış oaln açıklamalar içeriisnde, Android işletim sisteminde uygulamalarının geliştirilmesi aşamasında en fazla kullanımda bulunan dilin ''Kotlin'' olduğu da açıkça belirtildi. Java ile birlikte C++ isimli yazılım dilleri  çok daha köklü bir durumda olmasına karşın 2017 senesinden bu yana Google şirketi, Android işletim sistemi programlarının geliştirilme aşamasında kullanılan Android Studio programı üzerinde Kotlin dilini de desteklemekteydi.

Kotlin isimli yazılım dili, geliştiriciler için bir takım avantajlar sunmakta. Android işletim sisteminin geliştirilmesi aşamasında kullanılmakta olan ana yazılım dili olarak öne çıkan Java'ya bakıldığında Kotlin üzerinde kodlar daha  da kısa bir durumda oluyor. Bunun sayesinde ise geliştiriciler az  bir kod yazmaktayken Java'yla benzer işlevleri de gerçekleştirebilmekteler. Çok kolay bir örnek vermek gerekir ise, Java dili içerisinde kod yazma esnasında değişkenlere tür ataması gerçekleştirmemiz gerekir. Program üzerinde yer alan değişken her neyse misal bu 1 tam sayı olsun. Java dili içerisinde tam sayılar ''integer'' şeklinde tanımlanmaktadır ve kodlama yapma esnasında da ''int'' şeklinde yazılıyor. Bizim bu işlemi Java dili içerisinde belirtmemiz gereklidir lakin Kotlin dili içerisinde bu şekilde bir durum bulunmamaktadır. Sizler yalnızca değişkeni atarsınız, Kotlin ise değişkenin çeşidini kendisi belirlemiş olur. 

Geçmiş olduğumuz 2 senelik süreç içerisinde Kotlin'in kullanılma oranı da bayağı bir artış göstermiş durumda. Profesyonel bir şekilde yazılım geliştiriciliğiyle uğraşmakta olanların %50'den daha çoğu kodlama dili açısından Kotlin'i tercih etmekte olduklarını belirtmekteler. Öte yandna bütün yazılım dillerine bakıldığında da Kotlin, en fazla sevilmekte olan 4. programlama dili olarak öne çıkıyor. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.