Bisiklet kiralama kapsamıyla alakalı genişletme kararı

Google şirketine ait olan Haritalar isimli uygulamaya ilave edilen ve bisiklet kullanmayı sevmekte olanlar için  çok büyük bir avantaj sağladığından dolayı öne çıkan bisiklet kiralaması yapılan duraklarının gösterilmeye başlamasıyla alakalı özellik artık 20 taneden çok yeni kentte kullanılabiliyor olacak.

Bisiklet kiralama kapsamıyla alakalı genişletme kararı


Google şirketine ait olan Haritalar isimli uygulamaya ilave edilen ve bisiklet kullanmayı sevmekte olanlar için  çok büyük bir avantaj sağladığından dolayı öne çıkan bisiklet kiralaması yapılan duraklarının gösterilmeye başlamasıyla alakalı özellik artık 20 taneden çok yeni kentte kullanılabiliyor olacak. Böylelikle de kullanıcılar, bisiklet kiralama noktaları içerisine ne kadar uzaklıkta yer aldıklarını ve tam olarak hangi bisiklet noktaları üzerinde boş  bir park alanı bulunduğunu anlık bir şekilde takip edebiliyor olacaklar.

Google şirketinin söz konusu bu yeni hizmeti ise, bisiklet durakları ile entegreli bir şekilde çalışmakta. Bisiklet teslim noktaları üzerinde yer alan cihazlardan alınmakta olan anlık veriler, kullanıcıların cihazlarında yer alan Haritalar isimli uygulamasına aktarılmakta. Bunun sayesinde ise bir tane kullanıcı, kendine en yakın durumdaki bisiklet teslim noktasını görebiliyor, bu durak içerisinde kaç tane bisikletin yer aldığını ya da boş bir  tane park alanının yer alıp almadığını da öğrenebilmekte.

Türkiye içerisinde de son seneler içerisinde belediyelerin öncülük etmesiyle beraber bisiklet kiralamayla alakalı hizmetler yaygınlaşmaya başlıyor. Gelecek dönemler içerisinde bu söz konusu hizmetin ülkemiz içerisinde de kullanılacak olması, bisiklet kullanma konusunda tercihte bulunanların işlerini çok ciddi bir şekilde basitleştirecek gibi duruyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.