Internet Explorer 11 tarihe gömülecek

Teknolojinin devlerinden bir olan Microsoft şirketi, Windows 10 işletim sistemiyle beraber kullanıcıların hizmetine sunmuş olduğu Edge tarayıcıdan beklemekte olduğu etkiyi bir türlü göremedi.

Internet Explorer 11 tarihe gömülecek


Teknolojinin devlerinden bir olan Microsoft şirketi, Windows 10 işletim sistemiyle beraber kullanıcıların hizmetine sunmuş olduğu Edge tarayıcıdan beklemekte olduğu etkiyi bir türlü göremedi. Aslında varsayılan bir şekilde gelmekte olan bu tarayıcıyı değiştirme konusunda isteğimiz olduğunda ''Bir deneyin'' ifadesini karşımıza çıkartarak yüreğimize inceden dokunuyor olsa da Microsoft şirketi, çaresini Chromium tabanına sahip bir tarayıcıda aramaya başladı. 

Bunun kapsamında firma, Chromium tabanına sahip bir tane Microsoft Edge tarayıcısı üstünde çalışmakta olduğunu duyurdu. Uzun bir zamandır da bu tarayıcının test işlemleri devam ediyor. Chrome isimli tarayıcıya çok ciddi bir açıdan rakip olarak çıkacak yeni Edge isimli tarayıcı, şimdilerde de çok daha etkili bir özelliğin testlerine başladı. Bu söz konusu özellik, çok eski bir dönemde geliştirilmiş durumdaki internet sayfalarını halen kullanmak mecburiyetinde bulunan ve bundan dolayı da Internet Explorer 11 tarayıcısına mahkum olmuş kullanıcıları çok daha yakınen ilgilendirmekte.

Microsoft şirketi tarafından test edilen bu yeni özellik, Chromium tabanına sahip Edge'nin içine gömülü bir şekilde yer alan Internet Explorer 11 tarayıcısının modüllerini içeriğinde barındırıyor. Bir mod şeklinde de kullanıcıların hizmetine çıkartılacağı açıklanan bu yeni özellik, herhangi bir şekilde tarayıcı değişikliği yapmaya gerek bile olmadan eski internet sayfaları üzerinde gezinme olanağını sağlıyor olacak. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.