Bu korsan android yazılımı banka hesaplarını hedef almakta

İnternet dünyası, yararlarının bulunduğu kadar  çok büyük riskleri de içeriğinde barındırıyor.

Bu korsan android yazılımı banka hesaplarını hedef almakta


İnternet dünyası, yararlarının bulunduğu kadar  çok büyük riskleri de içeriğinde barındırıyor. Açık kaynaklı bir durumda bulunmasından ötürü Android işletim sistemi, bilgisayar korsanları tarafından devamlı hedef halinde. İlk defa geçmiş olduğumuz sene keşfedilmiş olan BianLain isimli yazılım, çok daha gelişmiş bir versiyonuyla tekrardan keşfedilmiş oldu.

Uygulama, geçmiş dönemde olduğu gibi şimdiki dönemde de banka hesaplarını hedef alıyor. Android işletim sistemi yüklü durumdaki akıllı telefonunuz içine söz konusu bu kötü maksatlı yazılım sızdığında ekranınız tamamen kayıt altına alınmaya başlanıyor ve hackerlar bunun sayesinde de banka hesaplarınıza erişim sağlayabilmekteler. Birde bu bilgisayar korsanları kötü maksada sahip yazılımı bu defa, bankacılıkla alakalı uygulamaların içinde de kodlamış durumdalar. Bunun sayesinde ise kötü maksada sahip yazılım Google Play Store üstünden çok rahat bir şekilde dağıtılmış durumda.

Kötü maksada sahip bu yazılımın entegre edilmiş olduğu uygulamalar, akıllı telefonlara indirildiklerinde almış olduğu izinlerle beraber nerdeyse her  bir şeye erişim sağlayabiliyor. Hatta hackerlar ekran kaydı alabilmenin yanında, arama gerçekleştirebilme, mesajlara bakabilme, mesaj yollama benzerindeki bir takım izinleri  de telefon sahibinden istemiş oluyorlar ve bunun sayesinde ise ilave güvenlik önlemlerini de aşabilmiş oluyorlar.

Bütün bu risklere karşın akıllı telefonlarınızı çok basit bir hamle yaparak koruma altına alabilirsiniz. İhtiyaç duymakta olduğunuz bir tane uygulamayı direkt Google Play Store üzerinden arama yapmanın yerine uygulamaya ait orijinal internet sayfasına erişim sağlarsanız, bu söz konusu site sizi direkt olarak uygulamaya yönlendirmiş olacaktır. Bunun sayesinde ise klon veyahut kötü maksada sahip yazılım içermemekte olan güvenli uygulamalara da erişim sağlayabilirsiniz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.