Bu uygulama kullanıcıların kripto paralarını çalıyor

Eset şirketi araştırmacılarının geçmiş olduğumuz cuma günü yayınlamış olduğu özel sonuçlar, meşru yollar ile kripto para işi yapmakta gibi gözüken bir uygulamanın aslına bakılırsa Android panosuna kopyalanmış cüzdan adreslerini değiştirip hırsızlık yapmakta olduğunu açıkça ortaya koymuş oldu.

Bu uygulama kullanıcıların kripto paralarını çalıyor


Eset şirketi araştırmacılarının geçmiş olduğumuz cuma günü yayınlamış olduğu özel sonuçlar, meşru yollar ile kripto para işi yapmakta gibi gözüken bir uygulamanın aslına bakılırsa Android panosuna kopyalanmış cüzdan adreslerini değiştirip hırsızlık yapmakta olduğunu açıkça ortaya koymuş oldu. Yani aslında kendinize ait kripto para cüzdanınızı kullanmayı isterken, paranızı saldırganlara ait olan  cüzdana yatırmış olmaktaydınız.

Benzeyen bir olay  ise 2017 senesi içerisinde Windows işletim sisteminde kullanıcıların başını çok fazla ağrıtmış, 2018 senesi içerisinde de Satori ismine sahip bir bot cüzdanlarda yer alan adresleri kopyalayıp kullanıcıların bütün paralarını çalmıştı. Google Play Store üzerinde yer alan mevzubahis uygulama, MetaMask adına sahip olan (kötü maksatlı olmayan ve gerçekten çalışabilen) Ethereum tabanıyla çalışan farklı bir tane uygulamanın kopyası biçiminde tasarlanmış.

1 Şubat tarihi içerisinde Google Play üzerinde yayınlanmakta olan uygulamanın aslına bakıldığında hırsızlık yapmakta olduğunu Eset çok kısa bir zaman içerisinde tespit etmiş oldu ve hemen Google şirketine bu konu ile alakalı olarak haber verdi. Google şirketi ise, uygulamayı hemen kaldırmış olsa bile Eset şirketinin araştırmacılarından bir tanesi olan Lukas Stefanko açıklamasında; ''Google şirketi ilk kez kripto para hususunda kötü amacı bulunan bir  tane yazılımı gözden kaçırdı'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.