Cellebrite isimli şirket kilitli telefonlarla alakalı açıklama yaptı

Cellebrite şirketinin UFED Premium adını vermiş olduğu söz konusu bu yazılım, kilitlenmiş bir durumdaki iOS ile Android işletim sistemine sahip cihazların içinden veri alabilmekte ve bu verileri güvenlik amacıyla kolluk kuvvetleri ile paylaşmakta.

Cellebrite isimli şirket kilitli telefonlarla alakalı açıklama yaptı


Cellebrite şirketinin UFED Premium adını vermiş olduğu söz konusu bu yazılım, kilitlenmiş bir durumdaki iOS ile Android işletim sistemine sahip cihazların içinden veri alabilmekte ve bu verileri güvenlik amacıyla kolluk kuvvetleri ile paylaşmakta. UFED Premium adına sahip yazılım, firma içinde bir araç şeklinde satılıyor olacak ve bu ise polis ekiplerinin bu yazılımı satın alarak kullanabileceği anlamına gelmekte.

UFED Premium isimli yazılımın web sayfası üzerinde Cellebrite, sistemin polis ekiplerinin 3. kişinin uygulamalarıyla alakalı verilerine, sohbet konuşmaları içerisine, kaydedilmiş olan e-maillere ve eklerine, silinmiş olan içeriğe ve çok daha fazla bir bilgiye erişmesine izin verecek olduğunu ifade etti. Firma öte yandan bu yazılımın iOS 7 işletim sistemi ile iOS 12.3 işletim sistemi sürümleri arasında çalışmakta bulunan bütün iPhone ve iPad cihazlarına, Samsung şirketi ile birlikte Huawei şirketi, Motorola şirketi, LG şirketi ve de  Xiaomi şirketine  ait olan cihazlar üzerinde çalışacağı açıklamasını yaptı.

Farklı hiçbir tane devlet bu denli geniş bir yelpazesi bulunan iOS ile Android  işletim sistemi cihazlarının kilidini açabilecek bir güce sahip  durumda değil ya da sahip durumda bulunsa dahi bu bilinmemekte. Cellebrite şirketi, devletle olan ilişkilerinde daha öncesinde gizli bir durumdayken şimdi ise UFED Premium isimli yazılım ile övünmekten hiç bir şekilde çekinmemekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.