Chrome artık o reklamları engelleyecek

Ücretsiz internet hizmetleri kullanmaya devam edebilmemiz amacıyla reklamlar, geliştiriciler açısından çok önemli bir gelir kalemi olarak öne çıkıyor.

Chrome artık o reklamları engelleyecek


Ücretsiz internet hizmetleri kullanmaya devam edebilmemiz amacıyla reklamlar, geliştiriciler açısından çok önemli bir gelir kalemi olarak öne çıkıyor. Aslında yine çok yoğun ve rahatsız eden reklamı  hiç kimse sevemez. Bu söz konusu durum, reklamdan daha büyük meblağlar kazanmakta olan Google şirketinin de gündemine girmiş durumda.

Alphabet’e bağlı bir durumda olan şirket, yeni sistemi içerisinde ''Ağır Reklam Müdahalesi'' ismi verilmiş yöntemi kullanıyor olacak. Bu söz konusu yeni sistem, 60 saniyelik bir zamandan çok CPU kullanmakta olan veyahut 4 MB boyutundan daha fazla çok bir kaplamakta bulunan reklamları otomatik bir şekilde engelleyecek. Söz konus ubu reklamlar, internet üzerinde yer alan reklam miktarının kaba bir şekilde %10’luk bir kısmını oluşturmakta. Bu söz konusu kurala uymamakta bulunan reklamlar silinmiş olacak ve silinme konusundaki gerekçesi de açık bir şekilde belirtilecek. İzin verilmiş olan bu reklam boyutu, daha çok veri kullanılabilir olduğu zaman değiştirilmiş olacak. Yani gelecek dönemde 5G'yle bağlantılarımız hızlandığı zaman bu limitte bir esneme meydana gelebilir. 

Pekala Google şirketi, niçin para kazanmakta olduğu bir mecra içerisinde bu şekilde bir şey yapmakta? İnsanların reklamları komple engellemesi konusunda bir isteği bulunmayan Google şirketi, reklamları çok daha verimli bir durumda tutabilmek amacıyla tamamen kontrol edilebilecek reklam uygulamaları talep ediyor. Rakiplerinin çok daha az bir şekilde reklam göstermekte olduğu veyahut ücretli fakat komple reklamsız servisler hazırlamakta olduğu bu dönem içerisinde Google şirketi, sahip bulunduğu bu gücü yitirmeyi istememekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.