Chrome reklamları ne zaman engellemeye başlayacak?

Google şirketi devamlı olarak bir yenilik yapabilmenin peşinde.

Chrome reklamları ne zaman engellemeye başlayacak?


Google şirketi devamlı olarak bir yenilik yapabilmenin peşinde. Bu defa ise internetin iyi niyet elçisi olma konusunda bir karar vermiş. Yeni gelecek özelliğiyle birlikte internet üzerinde görmekte olduğumuz ''gereksiz'' reklamları engellemiş olacak.

Google şirketi tarafından yapılan açıklama içerisinde, geçtiğimiz yıl Amerika ile birlikte Kanada ve  de Avrupa’daki sınırlı sayıda kullanıcılara sunmuş olduğu dahili reklam engelleyebilme özelliğini 9 Temmuz 2019 tarihinden itibaren tüm ülkelere açacak olduğunun duyurusunu yaptı.

Google şirketi geçtiğimiz yıl itibariyle çok daha iyi reklamlar koalisyonunun hazırlamış olduğu kılavuzlar kapsamında genel olarak pop-up bir şekilde çıkan ve otomatik bir şekilde oynamaya başlayan yüksek sese sahip reklamları engellemeye başlamıştı.

Google şirketi bu konuda herhangi bir engelleme gerçekleştirmeden önce web sitesini de uyarmakta. 2019 senesinin başında yayınlamış olduğu raporda uyarıda bulunduğu web sitelerden üçte ikilik bir kısmının şu anda iyi bir durumda olduğunu, reklamları engellenmiş olan web sitelerinin oranının yalnızca %1 seviyesinde olduğunu ifade etti.

Google şirketi yapmış olduğu açıklama içerisinde de ''Bizim nihai maksadımız reklamlara engelleme getirmek değil, herkes için çok daha iyi bir  şekilde internet ortamı sunabilmektir'' ifadelerine yer verdi.

Bazı kişiler Google şirketinin bu açıklamasının karşısında sevinir iken bazıları ise 'Google şirketi zaten aslında reklam toptancısı benzerinde bir şey, şimdi ise bir de çıkmış bekçilik yapmakta'' ifadeleri ile bu açıklamaya tepkilerini göstermiş oldu. Google şirketi bu yazda küresel bir şekilde reklamları engellenmeye başladığı zaman bu ortaya çıkan tartışmalar çok daha hararetli bir durumda olacaktır.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.