Chrome üzerinde karanlık mod denemelerine başlandı

Uygulamaları ile birlikte platformlarına karanlık modunu ilave etme fikri Google şirketinin çok fazla zamanını aldı fakat artık işleri nerdeyse bitmiş gibi gözükmekte.

Chrome üzerinde karanlık mod denemelerine başlandı


Uygulamaları ile birlikte platformlarına karanlık modunu ilave etme fikri Google şirketinin çok fazla zamanını aldı fakat artık işleri nerdeyse bitmiş gibi gözükmekte. Firma, Chrome 73 isimli beta sürümüyle ilgili olarak karanlık arayüzü kullanıcıların beğenilerine çıkartmış bir halde.

Halen mobil tarayıcılara gelmiş bulunan bu gece modu şimdilik daha erken bir aşama içerisinde yer almakta. Şimdilik yalnızca Geliştirici Seçenekleri menüsünde yer alan Android Pie işletim sisteminin Karanlık Modu isimli seçeneği ile beraber kapatıp açılabilmekte olan bu tema, az daha çalışma yapılmasına ihtiyaç duymakta. Zira tema aslında karanlık bir hal almış olsa bile yazılardan bazılarınında siyah renk içerisinde kalmış olduğu konusunda bilgilere ulaşıldı.

Söz konusu olan bu yeni özelliğin beta sürümünden ileriye gidip gitmeyecek olduğu da henüz hiç bir şekilde net değil. Lakin bu yeni gelecek mod, Android  işletim sistemi kullanıcılarının uzun bir zamandan beri  istemekte olduğu bir moddu. Bu sebepten dolayı da beta sürümünden ileri gidebilmesi de çok yüksek ihtimaller kapsamında görünmekte. Android  işletim sistemi kullanıcılarının bu  bahsi geçen modu bu kadar çok istemesinin nedeni ise, gözler için çok daha sağlıklı bir durumda olması ve pilin ömrünü olumlu bir şekilde etkiliyor olması.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.