Çıkar çıkmaz cracklediler

Devil May Cry 5 isimli yapım, bilgisayara çıktığı anda cracklendi. Oyunun Denuvo isimli kırılma önleyici teknolojiye sahip durumda bulunmadığı da ortaya çıktı.

Çıkar çıkmaz cracklediler


Devil May Cry 5 isimli yapım, bilgisayara çıktığı anda cracklendi. Oyunun Denuvo isimli kırılma önleyici teknolojiye sahip durumda bulunmadığı da ortaya çıktı.

Büyük durumdaki oyunlar, piyasaya sürüldükten hemen sonra korsan içerik üretenleri çok fazla zorlayacak bir biçimde hazırlanırlar. Bu sebepten dolayı da oyunların korsana üşebilmesi, oyunun sansasyon sürecinin geride kalmasından daha sonra meydana gelir. Tabii ki de söz konusu olan bu bu durum her oyunla ilgili de aynı  olacak değil.

Devil May Cry 5 isimli oyun, bilgisayara çıkmış olduğu ilk gün cracklendi ve bu açıdan talihsiz bir başlangıç gerçekleştirmiş oldu. Cracklenmiş olan oyunun Denuvo dosyası bulunmuyor. Yani oyun içerisinde Denuvo teknolojisi hiç  bir şekilde kullanılmamış.

Denuvo ise, kopya koruma sistemini korumakta olan adeta bir koruyucu kalkandır, bu oyun üzerinde bir ilk savunma hattı gibi çalışma gösterir ve dosyalardan bazılarının değiştirilmesini de engellemiş olur. Gelmiş olan bilgilere bakılı ise bu dosya çalışmakta ve oyun açılığı zaman herhangi bir şekilde çökme ile birlikte takılma, çakılma benzerindeki problemler hiç bir şekilde yaşanmıyor.


Japon asıllı şirket daha öncesinde Resident Evil 7 isimli yapımda Denuvo korumasını kaldırmıştı fakat Resident Evil 2 Remake  isimli yapım bu teknolojiyi kullanmaya halen devam etmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.