Çin'den teknoloji firmaları için uyarı yapıldı

Times isimli gazete, söz konusu uyarıların bu haftanın ilk günlerinde Çin Ulusal Kalkınma ile Reform üyelerinin yanı sıra Ticaret Bakanlığı ile birlikte Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığının üyeleriyle beraber gerçekleştirilen bir takım toplantıda dile getirilmiş olduğunu açık bir şekilde ifade etti.

Çin'den teknoloji firmaları için uyarı yapıldı


Times isimli gazete, söz konusu uyarıların bu haftanın ilk günlerinde Çin Ulusal Kalkınma ile Reform üyelerinin yanı sıra Ticaret Bakanlığı ile birlikte Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığının üyeleriyle beraber gerçekleştirilen bir takım toplantıda dile getirilmiş olduğunu açık bir şekilde ifade etti. Bilgilere bakılır ise Çin’e ihracat yapmakta bulunan firmalar, Amerika Birleşik Devletleri'yle iş birliği yapılmış olduğu durumunda yaptırıma maruz kalmış olacaktır.

Yetkililer ayrıca, firmaları Trump yönetimine karşı bir tavır alma konusunda davet etmiş oldu. Gerekli  durumdaki özeni göstermemiş olan firmalara uygulanabiliyor olacak yaptırımların da kalıcı sonuçlar doğuracak olduğundan söz etti. Amerika Birleşik Devletleri'yle iş birliği yapmamış olan firmalara da herhangi bir şekilde yaptırım uygulanmıyor olacak. Fakat Times gazetesi,  söz konusu bu yaptırımın firma için fazla etkili olmayacağını düşünmekte zira bu gibi küresel durumdaki firmalara yasaları çiğnemek için fazlasıyla alışık.

Mayıs ayı içerisinde Trump'ın hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri firmalarının ulusal güvenlik riski taşımakta olan firmalardan donanım ile birlikte yazılım satın alınmasını yasaklamış olan bir bir yasa çıkarttığını duyurmuştu. Bu söz konusu yasa daha fazla Çin ile birlikte Çin firması olan Huawei şirketine karşı çıkartılmıştı. Bu yasa çıkartıldıktan hemen sonra Google şirketi ile birlikte Microsoft şirketi ve ARM  şirketi gibi fazlasıyla büyük Amerikalı firmalar Huawei şirketine karşı desteğini sona erdirmişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.