Çin'en VPN kullananlarla ilgili para cezası kararı

Çin içerisinde VPN kullanmakta olan kişiler para cezaları ile karşılaşmaktalar.

Çin'en VPN kullananlarla ilgili para cezası kararı


Çin içerisinde VPN kullanmakta olan kişiler para cezaları ile karşılaşmaktalar.

Siber güvenlik için en fazla önem vermekte bulunan ülkeler arasında bulunan Çin'in kendisine ait ''Büyük Çin Güvenlik Duvarı'' ismine sahip bir filtreleme sistemi de yer almakta. Bu özel  güvenlik duvarını alabilmek amacıyla VPN kullanımı gerçekleştiren kişilere, 1997 senesinde getirilmiş olan fakat şu ana kadar uygulaması yapılmayan VPN yasağı gereğince para cezaları kesilmeye başlandı.

Çin asıllı şahıslardan Zhu Yunfeng, Lantern VPN ismine sahip uygulamayı kullandığından dolayı çok büyük bir miktarda para cezası ödemenin mecburiyetinde. 1997 senesi içerisinde paylaşılan ''yabancı internet''e girişi yasaklamış olan toplum güvenliğiyle ilgili yasasını ihlâl etmiş bulunan Zhu, kullanmakta olduğu VPN uygulamasından dolayı toplam olarak 1000 Yuanlık (~145 Dolar) para cezasını ödeme yapmak halinde kaldı.

Ortaya çıkmış olan istatistiklere bakılır ise Çin'de yer alan 1.4 milyarı aşan nüfusunun yaklaşık olarak 30 milyon tanesi, 2018 senesinin içinde VPN kullanıp Büyük Çin Güvenlik Duvarı'nı net bir şekilde ihlâl etmiş oldu. Bu açıdan Çin Hükümeti'nden para cezalarının öteki kullanıcılara da yansıtılarak olması sadece an meselesi. Çin'in göstermiş olduğu sıkı tutumlarından ötürü Apple şirketi, uygulama marketi  olan App Store Çin üzerinden toplam 674 tane VPN uygulamasını da geçmiş olduğumuz aylarda kaldırmak mecburiyetinde kalmıştı.

 

Etiketler; #çin #apple #vpn

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.