Çin ile başlayan ticari savaşta Nvidia zarar gördü

Cuma günü öğle saatlerine doğru, 200 milyar dolar tutarındaki Çin ürünlerine ait tarifeleri %10 seviyesinden %25’e kadar yükselmiş oldu.

Çin ile başlayan ticari savaşta Nvidia zarar gördü


Cuma günü öğle saatlerine doğru, 200 milyar dolar tutarındaki Çin ürünlerine ait tarifeleri %10 seviyesinden %25’e kadar yükselmiş oldu. Görüşmeler sürerken Çin devlet de herhangi bir bir çözüme ulaşmaması halinde misillemede bulunacak olduğu konusunda bir söz verdi. Çin’in misilleme yapacak olduğu alanlardan  bir tanesi de yarı iletken ürünlerin endüstrisi.

NVIDIA şirketinin başkanı ve aynı zamanda CEO’su görevinde bulunan Jensen Huang, firmanın 3 aylık kazanç çağrısı içerisinde; ''Çin, oyun piyasası da ilk sırada olmak üzre çok önemli bir piyasadır.'' ifadelerine yer verdi.

2018 senesinin 4. çeyreği içerisinde bu sektör, ticaret savaşının çözülmemiş olmasından ötürü baltalanmış oldu. 2019 senesinin başlarında tam bir şekilde durumunu düzeltemeden öncesinde AMD şirketi ile  NVIDIA şirketi, 2018 senesinin 4. çeyreğinde ulaşmış oldukları noktadan  tam tamına %50 oranında gerilemiş oldu. Fakat NVIDIA şirketi yine de AMD şirketinin daha gerisinde kalmış oldu.

RBC analistlerinden bir iolan Mitch Steves ''Burda yer alan en büyük endişe ise, ürünlerin Amerika Birleşik Devletleri tarafından Çin’e yollanmasının önlenmesi ya da yüksek  bir miktarda vergi uygulanıyor olması. Çin'le ticaret görüşmelerinin endüstrimizi  çok kötü bir şekilde etkileyecek olduğunu düşünmekteyiz. En önemli olanı, gerginliğin artmayı sürdürmesi halinde GPU’ların olumsuz bir biçimde risk oluşturması da olanaklı'' ifadelerine yer verdi.

NVIDIA şirketinin 2019 senesinin ilk çeyreğine yönelik raporları da gelecek hafta açıklanmış olacka. Bloomberg platformunun analistleri, firmanın hem gelirlerinin hem ise kazançlarının geçtiğimiz senenin rakamlarına nazaran daha da düşmesini beklemekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.