Çinli fabrikalar düşen iPhone satışlarından çok etkilendi

Apple şirketinin rekor kırmakta olan satışlar gerçekleştirdiği dönem geçmiş olduğumuz ay bitmiş olabilir. Bu durumun meydana gelmesi Apple şirketi kötü olsa bile bazılarına da ufukta bir umut ışığı görünmüş halde.

Çinli fabrikalar düşen iPhone satışlarından çok etkilendi


Apple şirketinin rekor kırmakta olan satışlar gerçekleştirdiği dönem geçmiş olduğumuz ay bitmiş olabilir. Bu durumun meydana gelmesi Apple şirketi kötü olsa bile bazılarına da ufukta bir umut ışığı görünmüş halde. Firmanın Çin’de yer alan imalat ortağı, düşmüş olan işgücü sebebiyle çalışma koşulları içerisinde geliştirme yapmak mecburiyetinde kalacak olabilir.

Fason üreticiler arasında yer alan Foxconn ile birlikte Pegatron, Apple şirketinin cihazlarını üretmek amacıyla ortak olan 2 firma. Amerika Birleşik Devletleri'nde merkezi bulunan teknoloji firmasının bu 2 firmayla ortak olmasının nedeni de emek maliyetini düşürüp kar marjını yükseltebilmek. New York Times tarafından bugün yapılan habere bakılırsa, düşmüş olan iPhone satışları Foxconn ile birlikte Pegatron şirketinin tasarruf yapmaya zorlada. Özellikle de kilit bir rolde yer alan Foxconn şirketi, Çin asıllı işçilere fabrikanın değişmekte olan çalışma koşullarına ayak uydurmalarının gerekli olduğunu ifade etti. Sonuca bakılırsa da üretim işçileri işlerini bırakmak zorunda kaldı ve bu ise doğal bir şekilde firmayı, yeni işçi alımı konusunda çalışanlara çok daha iyi koşullar sunabilmesi hususunda zorladı.

Apple şirketinin Çin’de yer alan fabrikası içerisindeki koşullar geçmiş olduğumuz 10 sene süresince kayıt altına alınmış oldu. Çalışma ile ilgili koşullarının fazlasıyla ağır, mesailerin  çok daha uzun ve yorucu bir durumda olduğu ortaya çıkmış oldu. İşçiler Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan işçilere kıyas ile çok daha düşük tutarda ücretler almakta;  çok daha iyi bir şekilde ücret alabilmek amacıyla da çok daha fazla mesai yapmaktaydı. Fakat buna karşın, geçmiş olduğumuz senelerde bazı fason durumdaki  üreticiler işçilerinin fazladan yaptıkları mesailerinin ücretlerini de düşürme yoluna gitmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.