Windows 10 işletim sistemi arayı açmayı başardı

Çok uzun bir zamandan beri Windows 10 sürümü ile Windows 7 sürümü arasında yer alan rekabetin git gide artmakta olduğunu hepimiz bilmekteyiz.

Windows 10 işletim sistemi arayı açmayı başardı


Çok uzun bir zamandan beri Windows 10 sürümü ile Windows 7 sürümü arasında yer alan rekabetin git gide artmakta olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Görünüşe bakılır ise Windows 10 sürümü, Aralık ayı içerisinde almış olduğu galibiyeti bırakmama konusunda çok niyetli.

StatCounter benzerindeki analiz kuruluşları, uzun bir zamandan beri Windows 7 sürümünün krallığını ilan etmiş olduğunu söylemekteydi. 2018  senesinin Aralık ayının sonlarına kadar, Windows 7 sürümünün biraz daha önde bulunduğunu ifade eden araştırma firması bu konu ile ilgili çok yanıldı.

StatCounter’in paylaşmış olduğu sonuçlarının tam tersine NetMarketShare şirketi, Windows 10 sürümünün fazlasıyla küçük bir farkla önde yer aldığını söylemekte. Windows 10 sürümünün Aralık ayındaki %39,22'lik kullanılma oranını %40,90’a çıkartmış olması, işletim sisteminin öne geçebilmesini sağlamış oldu. Windows 7 sürümüyse %36,90'dan %%37,19 oranına yükselmiş oldu. Bu ise Windows 7 sürümünün Windows 10 sürümü karşısında  çok daha alt seviyede yer almasına neden oldu.

Windows 8.1 sürümü de, Aralık ayı içerisinde %4,45 oranından %4,34 oranına kadar düştü. Analistler ise zaten Windows 8.1 sürümüyle alakalı çok fazla umutlu değillerdi fakat Windows 10 sürümünün bu kadar hızlı bir şekilde büyüme gösterecek olduğunu da hiç bir şekilde düşünmüyordu.

Son teorilere bakılır ise gelecek senelerde Windows 7 sürümünün popülerliği  çok daha fazla düşmüş olacak. Microsoft şirketinin Windows 7 sürümüne desteğini çekecek durumda olması da bu düşüş içerisindeki en büyük etken olarak öne çıkacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.