Spotify platformu yeni bir satın alma duyurusu yaptı

Aylık bir şekilde abonelik sistemine dayalı  çalışmakta olan müzik servislerinden Spotify, Gimlet şirketinin satın alma konusunda planlar yapıyor.

Spotify platformu yeni bir satın alma duyurusu yaptı


Aylık bir şekilde abonelik sistemine dayalı  çalışmakta olan müzik servislerinden Spotify, Gimlet şirketinin satın alma konusunda planlar yapıyor.

2015 senesinin ilk günlerinde Podcast içeriklerini platformu üzerine eklemeyi başlamış olan Spotify, bu hareketi sayesinde kullanıcılarına müzikten daha farklı şeyler sunup çok daha geniş yelpazelere hitap edebilmeyi amaçlamıştı. Edinilmiş olan yeni bilgilere bakılır ise ise Spotify platformu, podcast ağı bulunan Amerika Birleşik Devletleri merkezli firmalardan Gimlet'i satın alma konusunda planlar yapmakta.

Geçtiğimiz  ay içinde podcast üreticilerinin platform üzerine kendi podcastlerini ilave edebilmeleri amacıyla beta programını da başlatmış olan Spotify platformunun; komedi ile birlikte gerçek yaşam ve finans benzerindeki farklı konularda fazlası ile ünlü podcast serileri yer alan Gimlet Media şirketinin 200 milyon dolar tutarındaki bir ücretle satın alabilecek olduğu söylentileri ortalıkta dolaşmakta fakat halen Spotify'dan kesin bir açıklama yapılmış değil.

Podcast sektöründeki dev firması durumuna gelmesi konusunda Gimlet'in müzik servislerinden Spotify'a çok büyük bir katkı sağlayacak olduğu konusunda söylentiler de mevcut. Sadece 1 sene kadar öncesindeki zamanda da Gimlet, Spotfiy platformunun Spotlight'ının (podcast'leri ve başka ses içeriklerini fotoğraflar ile birlikte videolarla destekleyerek görsellik kazandırmakta olan multimedya formatı) içerik sağlayıcılarından bir tanesi olma şeklinde bir ortaklık kurmuştu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.