Çinli üreticiden uygun fiyata sahip Aerobook

Chuwi Aerobook, son zamanlardaki en popüler oda olmayı başaran ultra ince çerçeveleri bulunan bir dizüstü bilgisayar.

Çinli üreticiden uygun fiyata sahip Aerobook


Chuwi Aerobook, son zamanlardaki en popüler oda olmayı başaran ultra ince çerçeveleri bulunan bir dizüstü bilgisayar. firmanın açıklamış olduğu resmi rakamlara bakılırsa yalnızca 5 mm inceliğinde bulunan çerçeveler, cihazda %65'lik bir ekran ve gövde oranına ulaşılabilmesini sağlamakta. Benzer bir biçimde klavyede de çok  ince çerçeve düşüncesine rastlamış olduğumuz cihazın mevcut ağırlığı ise sadece 1,25 kg.

Chuwi Aerobook isimli cihaz, Intel şirketinin 14 nm'lik süreç ile üretimi yapılmış Core M3 serisinden 2 çekirdek 4 thread'li bir tane işlemciyi üzerinde barındırıyor. Yalnızca 4,5 Watt gücündeki bir TDP değerine sahip olarak gelen bu işlemci, fazlasıyla yeterli bir performansı daha da az güç tüketip sağlamakta.

8 GB'lık bir RAM'e, 128 GB'lık bir SSD depolaması alanına sahip durumdaki bu bilgisayar, 1080p çözünürlüğü bulunan 13,3 inç büyüklüğündeki bir ekran ile gelmekte. 2 tane USB-A 3.0 portu bulunan bu cihaz üzerinde USB-C girişi bulunmuyor olsa bile, HDMI'ın kullanılması için yer verilmiş. Batarya kapasiteside 38 Watt/saatle birlikte ortalama bir seviye içerisinde. Lakin işlemcinin de daha az  bir şekilde güç tüketmekte olduğunu düşünecek olursak bu batarya kısa zamanda tükenmemiş olacaktır.

Çin asıllı üretici Chuwi, tanıtmış olduğu Aerobook isimli dizüstü bilgisayarını önümüzdeki ay bir fonlama platformu olarak öne çıkan Indiegogo içerisinde satışa sunmuş olacak. Normal durumdaki fiyatı 499 dolar tutarında bulunacak olan cihaz, bir zamanlığına bazı indirimlerle birlikte 379 dolar tutarına da düşebilmiş olacak. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.