Çok yakın bir zamanda otonom kiralık araçlar karşımızda olacak

Otonom özelliğe sahip araçlar günümüz içerisinde yalnızca akıllı telefonumuz ile birlikte yol yardım servisine ya da otopark kumandaları benzerindeki çok kolay şeylere bağlı durumdalar.

Çok yakın bir zamanda otonom kiralık araçlar karşımızda olacak


Otonom özelliğe sahip araçlar günümüz içerisinde yalnızca akıllı telefonumuz ile birlikte yol yardım servisine ya da otopark kumandaları benzerindeki çok kolay şeylere bağlı durumdalar. Bağlı durumda olmalarından dolayı da arabalarımız ancak bağlı bulundukları cihazın kapasitesi dahilinde  işlemleri gerçekleştirebilmekte. Uzmanlara bakılır ise bu fazlasıyla yakın bir gelecek içerisindek omple değişmiş olacak.

Kiralık durumdaki araçların yalnızca müşterilerin akıllı telefonlarına değil de aynı zaman içerisinde kiralayıcı firmanın sistemine de bağlı durumda bulunacağı söylenmekte. Sisteme bağlı durumda olan otonom araçların yakıtlarının seviyesi ile birlikte lastiklerin hava basınçlarını ve yol durumlarını görevliye bildirmesi ile birlikte araç filosu içerisinde maliyetlerin azaltılabilmesi ve müşteriden gelmekte olan isteklerin düzgün bir biçimde yönetilmesi olanaklı olmakta.

Otonom  özelliğe sahip kiralık arabaların kullanım alanlarına örnek bir şekilde havalimanları verilmekte. Kiralık araba ile havalimanına gelmiş olan müşteri, arabayı orada bıraktıktan sonrasında araç kendi kendisini sürecek yakıtını almış olacak ve yıkamayla alakalı işlemlerini de gerçekleştirerek daha sonraki müşteriyi alabilmek amacıyla yeniden alım noktasına intikal etmiş olacak. Otonom özelliğine sahip kiralık araçların tanıtılmasının ise arabalara yavaş bir şekilde ilave edilecek yeni özelliklerle ya da pahalı veyahut  tam otonom bir biçimde özel müşterilere sunulacak olduğu iddiaları da yer alıyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.