Deepmind Starcraft ll oyuncularını çok fena tokatladı

Yapay zeka dünyayı bir gün bu dünyayı ele geçirebilir mi bunu bilmemekteyiz ancak StarCraft II oyununu ele geçirebilecek oldukları kesin.

Deepmind Starcraft ll oyuncularını çok fena tokatladı


Yapay zeka dünyayı bir gün bu dünyayı ele geçirebilir mi bunu bilmemekteyiz ancak StarCraft II oyununu ele geçirebilecek oldukları kesin. Blizzard şirketinin StarCraft oyunu içerisinde 2 tane profesyonel oyuncuyla karşı karşıya gelmiş olan DeepMind, 11 o tane yunun 10 tanesini kazanmayı başarmış oldu.

DeepMind isimli yazılım ''AlphaStar'' ismini vermiş olduğu yapay zeka, Team Liquid’in oyuncularından Grzegorz ''MaNa''  Komincz ile birlikte Dario ''TLO'' Wünsch'ün karşısında 2 farklı seride hiç bir şekilde oyun kaybetmeden 5’er  tane oyun kazanmış oldu. İnsanlığın şeref galibiyetini de Grzegorz ''MaNa'' Komincz kazanabilmeyi başarmış oldu.

Maçlar ise 2018 senesinin Aralık ayı içerisinde oynanırken, sonuçlarıda yeni açıklanmış oldu. Wünsch yapmış olduğu açıklama içerisinde, AlphaStar’ın oynamasına yönelik bir takım görüntüler görmüş olduğunu, ana seçimi bulunmayan Protoss ırkını almış olmasına karşın ''kendisine aşırı  bir şekilde güvenerek'' oyuna başlamış olduğunu ifade etti. Fakat her oyunda değişik engellerle birlikte alışılmadık stratejiler ile karşılaşılmış olan oyuncu, ritim tutturmak ile birlikte rakibini okuma konusunda çok fazla zorlandı.

Komincz tarafından yapılan maçları da benzeyen bir biçimde geçmesine karşın, yapay zeka hali hazır bir şekilde Wünsch ile yapmış olduğu maçlarda yeni bilgiler edindiğinden dolayı insanlar arasında oynanmakta olan maçlara daha çok benzeyen bir seri olabildi.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.