Dünya üzerinde 5K ekranla çıkan ilk telefon modeli olacak

Son zamanlar içerisinde gerçekleştirilen veri araştırmaları esnasında ortaya çıkmaya başlayan bilgilere bakılırsa Sony şirketi, 5K ekrana sahip bir telefon üstünde çalışmalar yapıyor.

Dünya üzerinde 5K ekranla çıkan ilk telefon modeli olacak


Son zamanlar içerisinde gerçekleştirilen veri araştırmaları esnasında ortaya çıkmaya başlayan bilgilere bakılırsa Sony şirketi, 5K ekrana sahip bir telefon üstünde çalışmalar yapıyor. J8220 şeklindeki bir model numarası bulunan bu cihazın geçici bir şekilde Sony Xperia 1R şeklinde isimlendirildiği bilinmekte. Cihazın son zamanlar içerisinde konuşulmakta olan Sony Xperia 2 olarak karşımıza çıkabileceği de düşünülmekte.

UA (Kullanıcı Aracısı) profili içerisinde tespit edilmiş olan bu özel bilgiler, telefonun 5040x2160 piksellik çözünürlüklerinin  bulunduğunu da açıkça gözler önüne seriyor. Bu ise telefonun aslında 21:9 bir en ve boy oranı ile karşımıza gelecek olduğunu onaylamakta. Karşılaştırma yapabilmek amacıyla Xperia 1 modelinin örnek verirsek eğer 6,5 inç büyüklüğündeki ekranı üzerinde 1644x3840 piksel büyüklüğünde bir çözünürlük sunmakta olan bu cihazdan %70 oranında daha çok piksel bulunan bir telefonun gelecek olduğu ifade edilmekte.

Piksel yoğunluna değinmemiz gerekecek olursa Sony Xperia 1 modeli, 643 ppi özelliğindeki bir piksel yoğunluğunu üzerinde barındırıyor. Bu durumun yanında ortaya çıkmış olan bu yeni telefon üzerinde 899 ppi özelliğinde bir piksel yoğunluğunun yer alacağı konusunda söylentiler var.

Şu anda sadece kodlar üzerinde ortaya çıkmış olan bu telefonun nasıl ortaya çıkacak olduğu veyahut ekstra nasıl özellikleri getirecek olduğunu öğrenebilmek amacıyla beklememiz gerekiyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.