Netflix platformunun abone sayısı düşmeye başladı

Çevrimiçi dizi platformları arasında yer alan Netflix, son seneler içerisinde çok yüksek bir kullanıcı sayısına ulaşmayı başardı.

Netflix platformunun abone sayısı düşmeye başladı


Çevrimiçi dizi platformları arasında yer alan Netflix, son seneler içerisinde çok yüksek bir kullanıcı sayısına ulaşmayı başardı. Paylaşmış olduğu dizi ile birlikte filmlerin bütün dünya üzerinde konuşulmakta olan bu platform bugünlerde 150 milyon taneden çok kullanıcıyı üzerinde barındırıyor. Fakat Netflix platformu, tarihi içerisinde ilk defa bir abone kaybı yaşamakta. Gerçekleştirilen açıklamalara bakılacak olursa Netflix platformu, 2019 senesinin 2. çeyreklik kısmında Amerika Birleşik Devletleri içerisinde 130.000 tane kullanıcısını yitirdi.

Netflix platformu şu zamana kadarki süre içerisinde yerel pazar içerisinde de (Amerika Birleşik Devletleri), uluslararasındaki pazar içerisinde de istikrarlı bir biçimde büyüme göstermeye başlamıştı. Fakat firma, ilk defa yerel pazar içerisinde abone sayısı düşmesiyle karşı karşıya bir durumda. Ayrıca Netflix platformu, 2019 senesinin 2. çeyreklik kısmında uluslararası pazar içerisinde de beklenmekte olduğu kadar büyüme göstermedi. Gerçekleştirilen açıklamalara bakılacak olursa 2019 senesinin 2. çeyreklik kısmında Netflix platformu, bünyesine sadece 2.7 milyon  tane abone ilave etmeyi başarmış oldu. Bu söz konusu rakam daha önceki çeyrek içerisinde de yaklaşık olarak 5 milyon taneydi. 

Konu ile alakalı bir şekilde hissedarlarına özel olarak 1 mektup yazmış olan firma, abonelerle alakalı kaybın bütün bölgeler içerisinde bulunduğunu fakat abonelik ücretiyle alakalı zam yapılmış  bölgeler içerisinde daha fazla abone yitirdiklerini ifade etti. 2019 senesinin 2. çeyreklik kısmında beklenilmekte olan büyümenin olmadığını belirten Netflix platformu, bu söz konusu üye kaybının senelik bazda herhangi bir problem teşkil etmemekte olduğunu ve işlerine odaklanıp bu söz konusu zararı egale edecek olduklarını ifade etti.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.