EA Games taciz olaylarından dolayı özür diledi

Geçmiş olduğumuz hafta içerisinde , EA şirketinin Game Changer programı üyelerinden bir tane  Sims influencer'ı, birden çok kullanıcının tarafından cinsel taciz suçlamasından dolayı oyunun topluluğuna şikayet edildi.

EA Games taciz olaylarından dolayı özür diledi


Geçmiş olduğumuz hafta içerisinde , EA şirketinin Game Changer programı üyelerinden bir tane  Sims influencer'ı, birden çok kullanıcının tarafından cinsel taciz suçlamasından dolayı oyunun topluluğuna şikayet edildi. Söz konusu olan kişinin 5 Mart tarihi içerisinde Game Changer programından ayrılmış olmasına karşın, kullanıcılar ise Sims topluluğunun bu şikayetleri niçin aylar öncesinde ele alınmamış olduğunu açıkça merak ettiler. çünkü bu şahız tarafından cinsel tacize maruz kalmış olduğunu ifade eden kişiler, şikayetlerini de geçmiş olduğumuz Aralık ayı içerisinde oluşturduklarını söylemişti.

Pek çok genç yaşta bulunan erkek oyuncu, Dylan Simz adlı bu kişinin kurbanlarına yaklaşabilmek amacıyla statüsünü kullanmakta olduğunu belirtmekte. İddiaların geçtiğimiz hafta ortaya çıkmış olmasından sonra ise Simz, Game Changer programı içerisinden istifa ederek sosyal medya hesaplarının bir kısmını da sildi.

Gerçek adını belirtmek istememekte olan ve kendisini Stuart ismiyle tanıtan 15 yaşında bulunan genç bir tane çocuk, Kotaku’ya vermiş olduğu bilgilerde Simz'le geçmiş olduğumuz Kasım ayında internet üzerinden tanıştığını ifade etti. Simz, sosyal medya hesapları üzerinde doğum senesini 1991 şeklinde göstermekte, bu ise onu 27 yaşında yapmaktaydı. Stuart ayrıca, Simz’in The Sims 4: Get Famous isimli oyun çekilişine katılmış ve bu çekilişte kazanmıştı. Bu olaydan sonra Simz, Stuart'la iletişime geçerek ona cinsel içeriğine sahip mesajlar yolladı.

Stuart’ın söylediklerine bakılırsa Simz, atmış olduğu mesajlarda ikisinin bulunduğu cinsel içeriğine sahip konuşmalardan söz ediyordu. Sonrasında ise Simz, Stuart’ı rol yaparak kendisi ile ilişki yaşaması amacıyla ikna etmek için çalıştı. Stuart buna her ne kadar hayır demiş olsa bile Simz bu konuda ısrarcı oldu.

Bahsi geçen bu olayın üzerinden 4 ay geçmiş olmasından sonra, Simz’in farklı bir tane gence de benzeyen tacizlerde bulunmuş olduğu bilgisine ulaşıldı öğrenildi. Tabitha adlı YouTube içerik üreticilerinden olan bu genç, Simz'le yaşamış olduklarını topluma açık bir biçimde paylaştı. Bu olaydan sonrasında ise Simz, istifa ederek pek çok sosyal medya hesabını tamamen sildi.

EA şirketinden gelmiş olan açıklamaya bakılır ise yetkili kişilerle görüşüldü ve bu konuyla alakalı bilgilendirme gerçekleştirildi. Bu kadar çok geç kalındığından dolayı özür dilemiş olan EA şirketi, bu kötü durumu düzeltmek amacıyla ellerinden geleni yapmakta olduklarını da ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.