Elon Musk'un projesi beklentileri karşılayabildi mi?

Artmakta olan nüfus ve şehirleşme dünya üzerindeki pek çok yerde trafik sorunu oluşturmayı sürdürüyor. Trafik sorunu yaşamakta olan şehirlerden bir tanesi de Los Angeles.

Elon Musk'un projesi beklentileri karşılayabildi mi?


Artmakta olan nüfus ve şehirleşme dünya üzerindeki pek çok yerde trafik sorunu oluşturmayı sürdürüyor. Trafik sorunu yaşamakta olan şehirlerden bir tanesi de Los Angeles. Bu bölge içerisindeki trafik sorununu çözmek amacıyla Elon Musk yeraltı tünellerinin açılışını geçtiğimiz hafta yapmıştı.

Açılıştan sonra basının da katılmış olduğu bir test sürüşü gerçekleştirildi. Boring Company şirketi tarafından devam ettirilen bu projeyle alakalı bazı uzmanlarda görüşlerini açıkça paylaştı. Vadettikleri ile birlikte ulaşım konusunda bir devrim gerçekleştirmeyi planlamakta olan Elon Musk’ın projesiyle ilgili çok ciddi eleştiriler de yer alıyor.

Tesla Model X aracıyla gerçekleştirilen testte 250 kilometre hıza ulaşmış olan araç, yolculuğu çok kısa zamanda bitirmişti. Elektrikli durumdaki taşıyıcılar sayesinde gerçekleştirilmiş olan bu yolculuk pek çok insana göre geleceğin ulaşım sistemleri üzerinde çok önemli bir yere sahip olabilecek.

Elon Musk ise yeraltı tünelleriyle alakalı konuştuğu esnada fazlasıyla umutlu olsa bile mühendislerin bazıları bu tüneller içerisinde kullanılmakta olan teknolojinin aslına bakılırsa eskiden kullanılmakta olan roller coasterlardan çok fazla değişik olmadığını ifade etti. Araçlar içerisinde kullanılmakta olan yan silindirlerin uzun senelerden beri kullanılan bir teknoloji olduğu ifade edildi.

Bu silindir sistemi içerisinde yüksek hızlara çıkıldığı zaman sarsıntının kaçınılmaz durumda bulunduğunu da ifade eden mühendisler, oluşmuş olan sarsıntının mide bulantısına sebep olabileceğini de ifade etti. Test sürüşüne katılmış olan kişilerin de buna benzeyen bir bir his yaşamakta olduğunu belirten uzmanlar görüşlerini bu tecrübeler ile birlikte desteklemiş oldu. Proje son durumunu aldığı zaman benzer sorunların yaşanıp yaşanmayacak olduğunu da zaman göstermiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.