Öğrencileri çip ile takip edecekler

İnternet ile sosyal medyanın özgür  bir şekilde kullanımı hususunda karnesi çok parlak durumda bulunmayan Çin, öğrencilere de çipli bir takip sistemini uygulamaya başlamış oldu.

Öğrencileri çip ile takip edecekler


İnternet ile sosyal medyanın özgür  bir şekilde kullanımı hususunda karnesi çok parlak durumda bulunmayan Çin, öğrencilere de çipli bir takip sistemini uygulamaya başlamış oldu.

Ülkenin güneybatı bölgesinde yer alan Guizhou şehriyle birlikte Guangxi Zhuang bölgesi içerisinde yer alan 10 taneden çok okulun çipli yeni sisteme geçmiş olduğu belirtildi. Öğrencilerin okula olan devamlılığını arttırabilmek ve güvenliği çok daha iyi bir seviyeye getirebilmek maksadıyla akıllı üniformalar kullanılmakta.

Üniformaların içinde yer alan 2 tane çiple okula giriş/çıkış yapmakta olan öğrenciler, ailelerle öğretmenler tarafından da sıkı bir şekilde takip edilebilmekte. Öğrencilerin kişisel durumdaki güvenliğini sağlayabilmek ve okula izinsiz durumdaki girişlerin önüne geçmeyi istemekte olan yetkililer bu çipli sistemin  çok daha başarılı olduğunu  açıkça ifade ediyor. Mağazalarda gerçekleşmekte olan hırsızlık olaylarını önleyebilmek maksadıyla kullanılan alarm sisteminin bir benzeri, okula izinsiz bir giriş tespit ettiği zaman sesli alarm verip görevlileri de hemen uyarmakta.

Üniformalarını değiştirip sistemi kandırma konusunda deneme yapan öğrencileri de çok kötü bir sürpriz beklemekte. Öğrencilerin yüzleri giriş kısmında yer alan bilgisayarlara tanıtılarak akıllı durumdaki üniformaların yalnızca ilgili öğrenciyle beraber kullanımı sağlanmış oluyor. Okul girişlerinde yer alan yüz tanıma sistemi, öğrencinin çip bulunan üniforması ve yüzünü eşleştirip sistemin suistimal edilebilmesine de engel olabiliyor.

Çipler üzerinde kullanılmakta olan teknoloji uzun zamanlı kullanıma da bir imkan veriyor. 500 defa yıkama ve 150 santigrat derecelik bir sıcaklığa dayanabilmekte olan bu çipler bu yönü ile birlikte de dikkat çekmekte.
 

Etiketler; #okul #çin #çip

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.