En zengin şirket ünvanı Alphabet'e geçmiş bir durumda

Google şirketinin ana firması olarak tanıdığımız Alphabet, teknoloji devlerinden biri olan Apple şirketini geçip dünya üzerindeki en nakit zengini firması şeklindeki unvanını almayı başardı.

En zengin şirket ünvanı Alphabet'e geçmiş bir durumda


Google şirketinin ana firması olarak tanıdığımız Alphabet, teknoloji devlerinden biri olan Apple şirketini geçip dünya üzerindeki en nakit zengini firması şeklindeki unvanını almayı başardı. Financial Times tarafından yapılmış olan habere bakılır ise Alphabet isimli şirket, bu senenin 2. çeyreklik kısmında 117 milyar dolar tutarındaki nakit paraya sahip durumdayken Apple şirketi üzerinde bu söz konusu değer 102 milyar dolar tutarına kadar düşmüş durumda.

Nakit kralı şeklindeki unvanı almak Alphabet şirketinin açısından bakıldığı zaman çok ufak bir başarı olarak öne çıksa bile bu söz konusu durum hissedarların çok fazla hoşuna gidebilecek bir konu da olmayabilir. ''Yastık altı'' şeklinde de bilmekte olduğumuz, herhangi bir şekilde yatırım durumuna getirilmeyen paranın hiçbir şekilde getirisi bulunmayacağından dolayı hissedarlar Alphabet şirketini daha çok yatırım yapması hususunda sıkıştırmaya başlayabilir.

Apple şirketi geçmiş olduğumuz seneler içerisinde likiditesini düşürüp liderlik hususunda çok ciddi adımlar atmaya başlamıştı. 2017 senesinden bu zamana kadar rezervlerini 163 milyar dolar tutarındaki zirve noktasından 102 milyar dolar tutarına kadar düşürmüş olan Apple şirketi, Amerika Birleşik Devletleri'nin vergi reformlarını da kendi avantajı için kullanıp denizaşırı  bir durumda olan rezervlerini geri ödemiş oldu.

Elbette ki ''nakit para'' hususunda bu 2 büyük firmayı konuşmakta olsak bile kavramları karıştırmamamızda büyük bir yarar var. Dünya üzerinde yer alan en değerli firmanın halen Microsoft şirketi olarak öne çıktığını fakat Apple şirketinin geçmiş olduğumuz sene içerisinde 1 trilyon doların üst seviyesine çıkıp çok kısa bir zaman için bu en zengin unvana sahip durumda bulunduğunu da belirtmemizde bir yarar var.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.