FaceApp uygulamasından gizlilikle alakalı açıklama geldi

İnternet dünyasını geçtiğimiz iki günden beri kasıp kavurmayı başaran ''yaşlandırma'' uygulamalarından FaceApp, aslına bakılırsa fazla da yeni bir uygulama olarak karşımızda değil fakat gerçekleştirilen en son geliştirmeler sayesinde tekrardan popüler hale geldi

FaceApp uygulamasından gizlilikle alakalı açıklama geldi


İnternet dünyasını geçtiğimiz iki günden beri kasıp kavurmayı başaran ''yaşlandırma'' uygulamalarından FaceApp, aslına bakılırsa fazla da yeni bir uygulama olarak karşımızda değil fakat gerçekleştirilen en son geliştirmeler sayesinde tekrardan popüler hale geldi. Rus asıllı Wireless Lab şirketinin geliştirmiş olduğu FaceApp isimli uygulama, #AgeChallenge ismiyle beraber bütün sosyal medya platformları üzerinde trend hale geldi.

Üzerinde bulunan gelişmiş yapay zekayla beraber fazlasıyla başarılı bir biçimde yaşlandırma işlemini yapabilen FaceApp isimli uygulamanın milyonlarca sayıdaki kişinin fotoğrafını toplaması konusunda da gizlilikle alakalı soru işaretleri açığa çıkmaya başlamıştı. FaceApp isimli uygulamanın güvenli  bir durumda olup olmadığı konusunda tartışmalar yapılırken uygulamanın geliştiricileri tarafından da resmi bir açıklama yapılmış oldu.

''Yüklenmiş olan fotoğrafların büyük bir kısmı, yüklenmiş olduğu tarih itibariyle 48 saat içinde sunucularımız üzerinden silinmekte. Kullanıcılar tarafından gönderilen verilerin silinmesiyle alakalı istekleri de kabul etmekteyiz. Destek ile görevli ekibimiz şu anda fazlasıyla yoğun olsalar bile bu isteklere öncelik göstermekteyiz'' şeklinde bir açıklama gerçekleştiren FaceApp platformu, fotoğraflar üstünde gerçekleştirilen bu işlemlerin bulut sunucular üstünde yapılmakta olduğunu fakat düzenleme amacıyla seçilmemiş öteki fotoğrafların hiçbir biçimde buluta transfer edilmemekte olduğunu da açık bir şekilde ifade etti.

Öte yandan araştırma ile birlikte geliştirme ekibi Rusya'da yer almasına karşın hiçbir tane kullanıcı verisinin Rus hükümetiyle paylaşılmamış olduğu konusunda açıklama yapan FaceApp, yapmış olduğu bu açıklamalar sayesinde kullanıcıların içlerini az bile olsa rahatlatmış bir durumda.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.