FaceApp uygulamasının peşine FBI'da düştü

Son günlerde fazlasıyla popüler hale gelen uygulamalardan FaceApp, halen tartışılıyor.

FaceApp uygulamasının peşine FBI'da düştü


Son günlerde fazlasıyla popüler hale gelen uygulamalardan FaceApp, halen tartışılıyor. ‘'Yaşlandırma’' ismiyle alakalı bir program olarak bilinen FaceApp isimli uygulamanın kullanıcı güvenliğini riske atmış olduğunu düşünmüş olan Amerikalı senatörlerden Chuck Schumer ile birlikte FBI ve de  Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) seslenip Rusya merkezli bu uygulamanın FBI tarafından soruşturulmaya başlanmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Senatör görevinde bulunan Chuck Schumer, kişisel Twitter hesabı üzerinden FaceApp uygulamasıyla alakalı bazı değerlendirmeler gerçekleştirdi. Schumer, Rus asıllı fotoğraf uygulamalarından biri olan FaceApp isimli uygulamanın merkezinin Rusya’da yer aldığını ifade etti ve kullanıcıların söz konusu bu uygulamayı kullanmaya başlamadan önce bütün verilerine erişim istemekte olduğundan dolayı güvenli bir uygulama olarak piyasada yer almadığını da belirtti. Uygulamayla alakalı endişeli bir durumda bulunduğunu ifade eden senatör, FaceApp isimli uygulamanın ulusal  durumdaki güvenliği tehdit etmekte olduğu ve kullanıcılara ait verilerin mahremiyeti konusunda çok büyük bir risk oluşturduğundan dolayı FBI’dan Amerika Birleşik Devletleri'nin vatandaşlarına ait verilerin Rusların eline geçip geçmemiş olduğunu sorgulamasını talep etti.

FBI'in Direktörü  görevinde bulunan Christopher Wray ile birlikte FTC'nin Başkanı  görevinde bulunan Joe Simons'a yazmış olduğu kamu mektubu içerisinde de Schumer şu ifadelere yer verdi; ''Toplanmış olan bu verilerin korunmasının yanında, kullanıcıların bu bilgilere tam olarak kimlerin erişebilecek olduğunun farkında olup olmadıklarına yönelik çok ciddi kaygıların bulunduğunu'' da ifade etti. FTC öte yandan, Schumer'in yazmış olduğu mektubunu almış olduğunu doğruladı fakat bu konuyla alakalı olarak daha çok yorum gerçekleştirmekten de kaçındı. Benzer bir biçimde FBI da bu konu ile ilgili bir yorum paylaşmadı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.