Google şirketi hata ödülü miktarlarını arttırdığını açıkladı

Google şirketi, Chrome Güvenlik Açığı Ödül programının kapsamında Chrome isimli tarayıcısı üzerinde herhangi bir şekilde hata bulmuş olan araştırmacılara ödeme yaptığı para ödülü bütçesi konusunda bir artış yapma kararı aldı.

Google şirketi hata ödülü miktarlarını arttırdığını açıkladı


Google şirketi, Chrome Güvenlik Açığı Ödül programının kapsamında Chrome isimli tarayıcısı üzerinde herhangi bir şekilde hata bulmuş olan araştırmacılara ödeme yaptığı para ödülü bütçesi konusunda bir artış yapma kararı aldı. Bundan böyle araştırmacılar, 5.000 dolar tutarındaki bir paranın yerine 15.000 dolar tutarında bir ödül kazanabiliyor olacaklar.

Genel bir şekilde araştırmacının kazanabilecek olduğu maksimum seviyedeki ödül ise, 15.000 dolar tutarından 30.000 dolar tutarına kadar arttırılmış oldu. Google şirketinin ''yüksek kaliteli rapor'' şeklinde nitelendirmiş olduğu raporlara verilecek olduğu ödülü kazanmaksa çok zor olacak gibi duruyor.


Toplam olarak Google şirketi, 2010 senesi içerisinde bu özel ödül programını literatüre sokmuş olduğundan bu yana 8.500 tane hatanın bulunmuş olduğunu ve araştırmacılar için tam tamına 5 milyon dolar  tutarında bir ödül vermiş olduğu konusunda açıklama yaptı. Google şirketi öte yandan Google Play Güvenlik Ödülü programı içerisinde hataları bulmuş olanlara vermekte olduğu ödülü ise 5.000 dolar tutarından 20.000 dolar tutarına kadar çıkartmış idi.

Buradan da açık bir şekilde şunu anlıyoruz ki Google şirketi, son dönemler içerisinde ortaya çıkan güvenlik açıkları skandallarından dolayı başının yanmasını hiç bir şekilde istememekte ve tarayıcısını kullanan tüketicileri ile bir arada çalışabilmek amacıyla çok büyük bir çaba harcıyor. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.