Facebook müdahale edilen videolarla alakalı açıklama yaptı

Geçmiş olduğumuz günler içerisinde Yeni Zelanda'da gerçekleştirilmiş olan terör saldırısının sonrasında sosyal medya çok fazla karışmış halde.

Facebook müdahale edilen videolarla alakalı açıklama yaptı


Geçmiş olduğumuz günler içerisinde Yeni Zelanda'da gerçekleştirilmiş olan terör saldırısının sonrasında sosyal medya çok fazla karışmış halde. Saldırıyı gerçekleştirmiş olan terörist bunu canlı bir şekilde yayınladığından dolayı Twitter ile birlikte Facebook benzerindeki sosyal medya platformları üzerinde bu yayın içerisinden kesitler dolaşmaya başlamış halde.

Durum bu şekilde olunca ise sosyal medyanın patronları bu konuyla alakalı olarak daha çok önlem almak mecburiyetinde kaldılar. Facebook platformu, saldırı gerçekleştikten sonra geçmiş olan 24 saat içinde 1,5 milyon tane  videonun platformda yayınlanmış olduğu açıklamasını yaptı. Bu konu ile alakalı olarak konuşma gerçekleştiren Facebook platformu, yayınlanmış olan 1,5 milyon  tane videonun 1,2 milyon tanesinin engellenmiş olduğu açıklamasını yaptı. Buna ilave bir şekilde Facebook platformu , cami saldırısı ile alakalı olarak insanların rahatsız olabileceği şekilde düzenlenmiş videoları da kaldırmış olduğunun açıklamasını yaptı.


Bilmekte olduğunuz gibi Yeni Zelanda da gerçekleştirilen terör saldırısının sorumlusu olan şahıs Facebook platformunun aracılığı ile saldırının 17 dakikalık kısmını canlı bir şekilde yayınlamıştı. Bu olayın yaşanmasının sonrasında Yeni Zelanda'nın Başbakanı görevinde bulunan Jacinda Ardern, Facebook platformuyla canlı yayın ile alakalı görüşmeyi istediğini de belirtti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.