Facebook onları 11 senedir izlemekteymiş

Dünya üzerindeki en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Facebook şirketinin ne kadar fazla katmanlı ve ne kadar derin bir yapılanma olarak karşımızda yer aldığı bir defa daha ortaya çıkmış oldu.

Facebook onları 11 senedir izlemekteymiş


Dünya üzerindeki en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Facebook şirketinin ne kadar fazla katmanlı ve ne kadar derin bir yapılanma olarak karşımızda yer aldığı bir defa daha ortaya çıkmış oldu. Facebook platformunun; iş yerleri ile birlikte ofislerine ve çalışan personellerine karşı tehditte bulunmuş olanları düzenli bir şekilde izlediği ve bu durumu 2008 senesinden beri devam ettirdiği açık bir şekilde ortaya çıktı.

Firma, kısaltma olarak BOLO ifadelerini kullanan (Be on Lookout) bir izleme listesi barındırmakta ve bu  bahsi geçen liste her hafta da periyodik bir şekilde düzenlenmekte. Aralarında firmanın eski 4  tane güvenlik çalışanının da yer aldığı bu bahsi geçen liste, yeri geldiği zaman güvenlik güçlerine iletilebilmek amacıyla hazır tutulmakta. 

Eğerki Facebook platformunu ya da çalışanlarını tehdit etmekte bulunan bir durum olur ise, kişinin giymekte olduğu kıyafete kadar tüm bilgileri güvenlik güçlerine iletilmekte ve  kısa zaman içerisinde yakalanması sağlanmakta.

Misal verecek olursak Facebook şirketinin CEO'su  olan Zuckerberg'in iletileri altına yollanan bir tane  yorumda tehdit içeriğine sahip bir mesaj görülür ise, bu isim hemen listeye ilave ediliyor ve çok sıkı bir şekilde takip edilmeye başlanmakta. Facebook platformunun şu zamana kadar tam tamına 270.000 kişiyi bu liste içerisine dahil etmiş olduğu da açıkça ortaya çıkmış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.