Sony şirketinden ilginç bir patent

Teknoloji ile birlikte oyun dünyasının ''altın çocuğu’' şeklinde gösterilmekte olan sanal gerçekliğin önünde yer alan tek engel, cihazın mevcut kontrollerini her ne kadar güçlü bir durumda yaparsanız yapın veyahut sanal dünyayı her ne kadar iyi bir şekilde geliştirmiş olursanız geliştirin insanların onları fiziksel bir şekilde kötü etkilemekte olan bir cihazla oynamayı istememeleriydi.

Sony şirketinden ilginç bir patent


Teknoloji ile birlikte oyun dünyasının ''altın çocuğu’' şeklinde gösterilmekte olan sanal gerçekliğin önünde yer alan tek engel, cihazın mevcut kontrollerini her ne kadar güçlü bir durumda yaparsanız yapın veyahut sanal dünyayı her ne kadar iyi bir şekilde geliştirmiş olursanız geliştirin insanların onları fiziksel bir şekilde kötü etkilemekte olan bir cihazla oynamayı istememeleriydi. Donanımı kafanıza bağlamış olmak, gözlerinize 2 değişik odaklanmamış görüntüyü yansıtmak ve görememekte olduğunuz bir alan içerisinde hareket etmek algılarınızı fazlasıyla bozabilmektedir.

Sanal gerçeklik sunan gözlükler, özellikle  de numaralı gözlük kullanmakta olan insanlar için fazlasıyla can sıkıcı bir hal alabiliyor. Arka arkaya gelmiş olan 2  değişik lens beynimizi fazlasıyla yoruyor. Bu sebepten dolayı da Sony şirketi gibi teknolojinin devleri, sanal gerçeklik teknolojisi için daha çok yatırım yapmaya başlamış oldu. Sony şirketi, bu alan içerisindeki son girişimi ile beraber numaralı gözlük biçiminde bir sanal gerçeklik gözlüğünün patentini almış oldu.

Bu söz konusu prototip, hareket sensörü aslında gözleri değil de sadece gözlüğü takip edebilecek bir biçimde tasarlanmış. Bu ise sanal gerçeklik gözlüğüyle birlikte oyun oynama esnasında çok daha rahat ve çok daha akıcı bir şekilde oyun deneyimi sunmuş olacak. Prototip içerisinde çok bir detay gözükmemekte fakat geliştirmelerle beraber gerçekten  çok iyi bir proje olarak karşımıza çıkacağını da söyleyebiliriz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.