Facebook platformu sahte hesaplara acımadı

Sosyal medyanın devi haline gelen Facebook platformunun siber güvenlik politikasını yöneten Nathaniel Gleicher tarafından paylaşılan blog yazısı içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte  Suudi Arabistan ve Mısır'a ait  durumdaki sayfalar ile birlikte grupların ve  de hesapların silinmiş olduğu açıkça duyuruldu.

Facebook platformu sahte hesaplara acımadı


Sosyal medyanın devi haline gelen Facebook platformunun siber güvenlik politikasını yöneten Nathaniel Gleicher tarafından paylaşılan blog yazısı içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte  Suudi Arabistan ve Mısır'a ait  durumdaki sayfalar ile birlikte grupların ve  de hesapların silinmiş olduğu açıkça duyuruldu. Açıklamalara bakılır ise 2 farklı operasyon gerçekleştirilmiş oldu. Biri BAE ile birlikte Mısır’a ötekisi de Suudi Arabistan’a yönelik olarak.

Paylaşılmış olan blog yazısı içerisinde şu ifadeler kullanıldı; ''Bu türde yer alan aktiviteleri açık bir şekilde tespit edebilmek ve tamamen durdurmak amacıyla devamlı bir şekilde çalışmaktayız zira servisimizin platform üzerinde yer alan insanları manipüle etmek amacıyla kullanılmasını hiç bir şekilde istememekteyiz. Bu tarzda yer alan sayfalar ile birlikte grupları ve 
de hesapları yapmış oldukları paylaşımlarının içeriklerinden dolayı değil davranışlarından dolayı kapatmaktayız. Bu söz konusu olayların her bir tanesinde, bu söz konusu aktivitelerin arkasında yer alan insanlar, birbirleri ile koordineli  bir şekilde ve okları kendilerinden uzaklaştırabilmek amacıyla fake hesaplar kullanmaktalar. Harekete geçmiş olmamızın nedeni de budur.''

Gerçekleştirilmiş olan 2 farklı operasyonla beraber 476 tane hesap ile birlikte 10  tane grup, 246  tane sayfa,  4  tane farklı etkinlik ve tam tamına 48 tane Instagram hesabı kapatılmış oldu. Rapora bakılır ise bu söz konusu hesaplar ile birlikte sayfaların arkasında yer alan isimler, Birleşik Arap Emirlikleri içerisinden çok önemli figürlermiş gibi davranıp içerik paylaşımları gerçekleştiriyordu. Terörist durumdaki grupları da desteklemekte olan içerikleri paylaştığı açıklanan bu hesapların bütün bilgileri de kanun güçleri ile paylaşılmış durumda.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.