Facebook platformu şartlarını değiştirmeye hazırlanıyor

Avrupa Komisyonu, sosyal medya devi olan Facebook'un kullanıcıları tam olarak neye kaydolduklarıyla alakalı olarak çok daha iyi  bir şekilde bilgilendirmek amacıyla şart ve koşullarını değiştirmiş olduğunu ifade etti.

Facebook platformu şartlarını değiştirmeye hazırlanıyor


Avrupa Komisyonu, sosyal medya devi olan Facebook'un kullanıcıları tam olarak neye kaydolduklarıyla alakalı olarak çok daha iyi  bir şekilde bilgilendirmek amacıyla şart ve koşullarını değiştirmiş olduğunu ifade etti. Yeni koşullar içerisinde Facebook’un toplamış olduğu verileri kendi çıkarları amacıyla (kişiye özel reklamlar ve benzeri.) kullanmış oldukları da açık bir şekilde belirtiliyor olacak.

Firma, Avrupa Komisyonu ile birlikte Avrupa Tüketici Hakları otoriteleriyle yapmış oldukları özel görüşmelerden sonra bu değişiklikleri yapma konusunda bir  karar vermiş oldu. Avrupa Komisyonu ise, 87 milyon tane Facebook kullanıcısının verilerinin  tamamen uygunsuz bir biçimde toplanmış olduğu ileri sürülen Cambridge Analytica isimli veri skandalından hemen sonra Facebook platformunun şart ile koşullarını inceleme altına almıştı. Komisyon öte yandan teknoloji firmalarının şartlarını Avrupa Birliğinin Tüketici Hukuku'na uygun bir şekile getirmelerini de talep ediyor.

Yeni düzenlenecek olan şartlar, Facebook platformunun kişilerin verilerini paylaşması ve reklamlara maruz bırakması karşılığında kullanıcılara tamamen ücretsiz  bir durumda olduğunu açık bir şekilde belirtmiş olacak. Facebook platformunun bu söz konusu değişiklikleri Haziran ayının sonuna kadar yapacak olması konusunda da bir beklenti var. Değişiklikler yapılmaz ise komisyon pek çok yaptırım uygulamış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.