Facebook şirketi yeni testlere başladı

Kırmızı durumdaki bir renk, renklerin arasında en çok dikkat çekenidir. Fazla bir sayıda kırmızı nokta da insanları çok fazla rahatsız etmekte.

Facebook şirketi yeni testlere başladı


Kırmızı durumdaki bir renk, renklerin arasında en çok dikkat çekenidir. Fazla bir sayıda kırmızı nokta da insanları çok fazla rahatsız etmekte. Bu söz konusu durum Facebook platformunda da, mobil oyunlar içerisinde de aynı. Yakın zaman içerisinde Facebook üzerinde bu sinir bazen noktaya  da veda etmiş olacağız. 

Görünüşe bakılacak olursa Facebook platformu, telefonda yer alan mobil uygulama üzerinde gözüken kırmızı bildirim noktalarının kapanmasını sağlayabilecek bir özelliği denemeye başlamış bir durumda. Sosyal medya danışmanlarından biri olan Matt Navarra, Twitter üzerinde testlerin sürdüğünü ifade etti. Bu yaz mevsiminin ilk günlerinde de tersine mühendislik uzmanlarından biri olan Jane Manchun Wong, bu söz konusu özelliğin Android işletim sistemi uygulaması üzerinde gizlenmiş durumda bulunduğunu keşfetmişti.

Bu söz konusu kırmızı noktalar (resmi ismi ile badgeler), çok fazla bir kullanıcıyı da rahatsız etmekte. Gruplarınız içerisinde bir aktivite olduğu zaman, yeni bir  tane daha video geldiği zaman, market içerisine yeni bir tane ürün koyulduğu zaman vs. çıkmakta bulunan bu noktalar, kullanıcıların da hiç bir şekilde hoşuna gitmemekte. Bu söz konusu noktalardan kurtulabilmek amacıyla yapılması gerekli olanları açıklayan bir çok yazı yer alıyor. 

Ancak ne kadar üzücü ki herkes bu noktalardan kurtulmayı başaramayacak. Facebook şirketi, şimdilik söz konusu bu özelliği bir grup iOS işletim sistemi ve Android  işletim sistemi kullanıcısı ile test etmeye başlamış bir durumda. 

Kırmızı renge sahip olan noktalar, normal bir şekilde insanları site üzerinde daha fazla zaman geçirtebilmek amacıyla bir yol olarak kullanımda yer alıyor. Bu söz konusu durumdan memnun durumda bulunup bulunulmaması da kişilerin yaşam şekilleri ile ilişkili durumda olmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.