Vivo şirketinden 120w gücündeki hızlı şarj özelliği tanıtımı

Mobil cihazların gelişmeye başlamasıyla birlikte, daha yeni pil teknolojileri de gelişmeye başlamış bir durumda. Artık daha ufak alan içerisinde daha fazla enerji depolaması yapabilen piller üretilmeye başlandı.

Vivo şirketinden 120w gücündeki hızlı şarj özelliği tanıtımı


Mobil cihazların gelişmeye başlamasıyla birlikte, daha yeni pil teknolojileri de gelişmeye başlamış bir durumda. Artık daha ufak alan içerisinde daha fazla enerji depolaması yapabilen piller üretilmeye başlandı. doğal olarakta bu pillerin dolumunu olabildiği kadar kısa zaman içerisinde gerçekleştirmeyi amaç edinen şarj teknolojileri de yaygınlaşmaya başlamış bir durumda. 

Vivo şirketi, yeni tanıtmış olduğu Super FlashCharge 120W ismine sahip şarj teknolojisi sayesinde işi çok daha farklı bir noktaya taşımış oluyor. 4000 mAh gücüne sahip bir bataryayı sadece 13 dakika içerisinde doldurabilmekte olan söz konusu bu sistem, Şangay'da yer alan Mobile World Congress 2019 içerisinde resmen tanıtılmış oldu. 

Cihazın komple şarj olabilmesi amacıyla 13 dakikaya ihtiyaç duymakta bulunan bu sistem, telefonun üzerinde yer alan bataryasını 5 dakika içinde tam olarak %50 oranına kadar doldurabilmekte. Bu söz konusu yeni teknoloji, MCU kumandasıyla beraber karşımıza çıkacak. Böylelikle pil durumunu görebilmek ve voltajın aşırı bir şekilde yüklenmesinin yanı sıra ısınma benzerindeki problemleri aşabilmek amacıyla şarj hızını ayarlayabilmek olanaklı oluyor. 

Vivo şirketi etkinlik kapsamında öte yandan IQOO 5G  modelindeki akıllı telefonununun duyurusunu da yaptı. Söz konusu bu cihaz, 120W  gücündeki süper hızlı şarj teknolojisine sahip bir durumda karşımıza çıkacak. Hakkında daha çok bilgi bulunmamakta olan bu telefon modelinin sıvı soğutma teknolojisinin yanı sıra çok daha gelişmiş bir durumdaki artırılmış gerçeklik desteğine sahip olarak geleceği ve bu senenin 3. çeyreği içerisinde piyasaya çıkacak olduğu açıklaması yapıldı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.