Firefox'tan Monitor isimli yeni bir hizmet

Güvenliklerle ilgili ihlaller çok büyük bir problem durumuna geldi. Kullanıcılara ait kişisel verilerini koruyamamakta olan kuruluşlar, bu sözü edilen verilerin kötü maksatlı kişiler tarafından ele geçirilecek olmasına ve tekrar kötü maksadı bulunan kişilere ücretle satılabilmesine sebep olmaktalar.

Firefox'tan Monitor isimli yeni bir hizmet


Güvenliklerle ilgili ihlaller çok büyük bir problem durumuna geldi. Kullanıcılara ait kişisel verilerini koruyamamakta olan kuruluşlar, bu sözü edilen verilerin kötü maksatlı kişiler tarafından ele geçirilecek olmasına ve tekrar kötü maksadı bulunan kişilere ücretle satılabilmesine sebep olmaktalar. Kullanıcıların ele geçirilmiş olan bu verileri ve bunun kapsamında hesapları ile birlikte şifreleri ve e-posta adresleri benzerindeki bilgileri değiştirilip kullanıcıların elinden komple gidebilmekte.

Mozilla şirketinin açık kaynaklı internet tarayıcısı olarak öne çıkan Firefox isimli tarayıcı, kullanıcılarını veri ihlallerine uğramış bir siteye girdiği zaman uyarmakta, bu site içinde kişisel bilgilerini  hiç bir şekilde paylaşmamalarını önermekte. Kişisel durumdaki bilgilerin korunabilmesine fazlasıyla önem vermiş olan Mozilla şirketi, bu sözü edilen verilerin daha öncesinde ele geçirilecek geçirilmemiş olduğunu görmemizi sağlamış olan Firefox Monitor isimli platformu, herkese açık bir biçimde ve ücretsiz bir şekilde sunmakta.

Firefox Monitor ismine sahip platform, veri ihlalleri süresi içerisinde ele geçirilmiş ve satışa çıkarılmış bilgileri bizler için satın almakta ve kütüphanesi üzerinde bu verilere ait durumdaki e-mail adreslerini bağdaştırmakta. Firefox Monitor isimli platformun sitesinin içine girdiğiniz zaman sizden yalnızca e-mail adresinizi yazmanız istenmekte. Bunun sonrasında ise bu platform, geniş veri ihlali kütüphanesi içerisinde e-mail adresinizin karışmış olduğu veri ihlallerini de hemen karşınıza sermiş oluyor.

E-mail adresinizin karışmış olduğu ve bilgilerinizin ele geçirilmiş olduğu veri ihlalleri de çok detaylı bir biçimde gösterilmekte. Hangi türdeki veri ihlalinin; ne zaman gerçekleşmiş olduğu, kaç tane hesabı etkilemiş olduğu ve tam olarak ne gibi verilerin ele geçirilmiş olduğu da teker teker listelenmekte. E-mail adresinizi girdikten hemen sonra karşınıza pek çok site çıkabilecek bir durumdayken hiçbir  tane site de çıkmayabilmektedir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.