NVIDIA şirketinin yeni ekran kartları bütçe dostu dizüstü bilgisayarlar için

NVIDIA şirketi, fiyat ve performans kategorisi içerisinde bulunan dizüstü bilgisayarlarla alakalı olarak 2 tane yeni ekran kartı duyurusu yaptı.

NVIDIA şirketinin yeni ekran kartları bütçe dostu dizüstü bilgisayarlar için


NVIDIA şirketi, fiyat ve performans kategorisi içerisinde bulunan dizüstü bilgisayarlarla alakalı olarak 2 tane yeni ekran kartı duyurusu yaptı. Şimdiye kadarki zaman içerisinde fiyat ve performans tabanına sahip dizüstü bilgisayarlar üzerinde kullanılmış durumdaki MX130 modeli  ve MX150 modelinin devamı niteliğinde bulunan bu kartların isimleri ise MX230 modeli ve MX250 modeli şeklinde duyuruldu.

Yeni duyurulan bu kartların, bilgisayarın grafik performansları yükseltildiği esnada veya düşürüldüğü esnada daha iyileşmiş ve çok daha kararlı bir biçimde çalışması planlanmakta. Yeni duyurulan ekran kartlarının her 2 tanesi de NVIDIA şirketinin daha önceki nesil Pascal mimarisi ile birlikte üretildi. Üretilmiş olan MX230 modelinin, Intel şirketinin grafik çözümü olarak duyurulan UHD 620 modelinden 2,6 kat çok daha performanslı çalışmış olduğu da firma tarafından verilmiş detayların arasında bulunmakta.

Her 2 tane grafik kartı da GDDR5 isimli bellek türünü barındırıyor ve 4 GB'lık bir boyuta kadar bellek içermesi için müsait. Bunlara ilave bir şekilde, iki tanesinde de NVIDIA Optimus isimli teknolojisi yer almakta. NVIDIA şirketinin bu alan içerisindeki tek rakibi taktir edecek olursunuz ki Intel  şirketi değil. AMD şirketi bu alanında güçlü yanlarından bir tanesi olarak kendisine yer bulmakta. Sözü edilen bu firmalar arasında yer alan rekabetin nasıl ilerleyecek olduğu da şimdilik tahmin edilebilir bir durumda değil.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.